Case Story Ventum Dynamics

Ventum har igennem 4 år udviklet på en unik Vertical Axed Wind Turbine (VAWT) i mikroturbine segmentet, og vi har gennem det seneste år hjulpet dem med at udvikle elektronikken til den seneste prototype.

Ventum Dynamics prototype

Vindturbinen er lavet således, at der kan opsættes flere på samme tag af industribygninger, kontorbygninger – ja i det hele taget alle bygninger med flade tage (til at begynde med), hvilket gør det muligt for virksomheder selv at producere energi på stedet ved hjælp af vind.

Det unikke ved denne type vindturbine er, at den er kompakt i størrelsen, hvorfor den kan opsættes mange steder, uden at forstyrrer det visuelle, derudover er den stort set lydløs. Grundet det specielle design er vindturbinen ikke retningsbestemt.

Ventum kontaktede os, da de søgte hjælp til, hurtigt at udvikle et overvågningssystem, og uploade data til en cloud.

På trods af chip manglen fik vi på blot 3 måneder, designet, bygget og shippet 20 pilot enheder til Norge. Vi byggede de 20 piloter næsten udelukkende af ting vi allerede havde på vores lager og suppleret med nyudviklede komponenter(print).Den første testversion af den seneste vindturbinendesign med vores overvÃ¥gning installeret, er netop blevet opsat og installeret til et off-grid elektrisk setup pÃ¥ et tag i Stavanger. Den første testversion af den seneste vindturbinendesign med vores overvågning installeret, er netop blevet opsat og installeret til et off-grid elektrisk setup på et tag i Stavanger. Og derefter er der opsat to pilotinstallationer i England. Vindturbinerne står nu og indsamler samt uploader data over 4G netværket, til en cloud løsning, som vi har været med til at bygge.Ventum bruger “piloterne” til at teste og verificere deres design samt hele konceptet Imens Ventum bruger “piloterne” til at teste og verificere deres design samt hele konceptet, så arbejder vi på at udvikle den næste generation af deres turbine controller, der er producer- og skalerbar, og som skal bruges til vindturbinerne, når de går ind i produktionsfasen lidt senere i år.


Du kan læse mere om Ventum Dynamics her!

Står du og skal udvikle eller videreudvikle et GreenTech produkt, kan vi også hjælpe dig!
Få en gratis og uforpligtende snak om hvordan vi kan hjælpe dig! Kontakt os her!