Industrien bruger hærdet glas

Skueglas og sikkerhedsglas. Glastyper, hvor mange firmaer vælger at hærde glasset, fordi hærdet glas er velegnet i en produktion.

Det giver god mening for erhvervslivet at vælge hærdet glas. Det har en større modstandsdygtighed overfor temperatur og tryk end almindeligt glas. Mirit Glas A/S fremstiller af samme grund mange forskellige varianter af løsninger, hvor glasset hærdes.

”Vi laver glasløsninger til industrien. Det er vores forretning. Mange af glassene er hærdede – men vi betragter ikke hærdet glas som et produkt, fordi når vi fremstiller de glasløsninger, som vores kunder har brug for, er hærdningen som regel bare ét aspekt af glasset,” siger salgsansvarlig hos Mirit Glas, Johan Stenfeldt Hansen.

Mange kunder vælger dog at glassene skal hærdes, fordi hærdningen gør glassene sikrere at bruge i et produktionsmiljø. Glassets egentlige formål er ofte at overvåge en produktion, hvor der for eksempel er høje temperaturer eller skrappe kemikalier involveret.

Hærdet glas bruges i mange forskellige brancher. For eksempel til marine- og offshore-industrien, hvor en hærdning gør glassene mere modstandsdygtige overfor den barske natur.

Når Mirit Glas fremstiller hærdet glas, er det nemlig ofte tilpassede glas til brancher man måske ikke traditionelt forbinder med glas.

”Mange af vores kollegaer er gode til at levere bygningsglas. Vi er til gengæld gode til tekniske glas til industrien, som vi fremstiller i tæt samarbejde med vores kunder, så glassene passer ind i deres produkter eller produktion,” siger Johan Stenfeldt Hansen.

Siden 1950’erne har Mirit Glas haft fokus på at lave glas til industrien. Nogle af de første hærdede glas blev brugt til at sætte foran billedrøret i datidens fjernsynsapparater.

Læs mere om hærdet glas her.