Derfor er kemisk hærdet glas relevant for virksomheder

Et produktionsparti af små kemisk hærdede glas
Kemisk hærdede glas bruges ofte foran kameraer eller betjeningssskærme

Når man har en mobiltelefon ved man, hvad gorilla glas er. Det er en glastype, der typisk bruges som beskyttelsesglas til mobiltelefonen. Gorillaglas er bare en af flere typer glas, der bruges til det formål.

Ofte gælder det at der er tale om en form for kemisk hærdet glas. Det er en glastype, der med fordel også kan bruges af erhvervslivet.

Det kan være til betjeningsskærme, touchskærme og beskyttelsesglas foran kameraer – oftest fordi der er brug for ekstra holdbarhed. Som formodentlig de eneste i Norden – fremstiller Mirit Glas kundetilpasset kemisk hærdet glas til en lang række virksomheder.

”Som de eneste kan vi kemisk hærde i egen produktion, og vi kan slibe glas med en utrolig høj nøjagtighed, hvis det skulle være nødvendigt,” fortæller Johan Stenfeldt Hansen, der salgsansvarlig hos Mirit Glas.

Det er fordi Mirit Glas har særlige tekniske kompetencer – som også indbefatter at bøje det glas, der hærdes.

Typisk har kunder i elektronikbranchen specielle krav og vælger derfor ofte at bruge kemisk hærdet aminosilikatglas, der er et ekstra stærkt glas, som derfor egner sig bedre til eksempelvis touchskærme.

Mirit Glas kan fremstille både meget tyndt glas og meget små glas, hvilket få andre kan.