Industrien bruger også hærdet glas

Umiddelbart forbinder mange hærdet glas med bygningsglas. Hærdet glas bruges imidlertid til mange andre formål indenfor erhvervslivet.

”Både off-shore og elektronik-industrien er brancher, som vi leverer hærdet glas til. Vores glas er ikke facader, termoruder eller til brusenicher. Typisk laver Mirit Glas glas i mindre størrelse, hvor de bliver brugt til noget teknisk,” siger Johan Stenfeldt Hansen, der salgsansvarlig hos Mirit Glas.

 

Hærdet glas kan tåle til en større belastning en almindeligt glas og er derfor en glastype, der er populær.

Tendensen i industrien er en øget brug af visuelle systemer. Det kan mærkes hos Mirit Glas, hvor flere og flere forskellige virksomheder henvender sig, for at få lavet tekniske glasløsninger.

” Vi gør meget ud af at spørge ind til kundernes behov, fordi vi sjældent oplever, at kunderne kommer og ved præcist hvilken type glas de skal have. Ofte har kunderne ledt efter nogen, der kan lave præcis den type glas, der passer til deres applikation. Så finder de Mirit Glas – typisk, fordi de har set på vores hjemmeside, at vi laver et bredt udvalg af glas, ” forklarer Johan Stenfeldt Hansen.

Selv om ikke alle glas fra Mirit Glas kommer en tur gennem hærdeovnen, er det alligevel en stor del.

”Vi laver alt efter opgave og kundens ønsker. Ofte skal glassene bruges i en produktion, hvor de skal kunne holde til lidt mere, og så kan det være oplagt, at hærde glasset,” slår Johan Stenfeldt Hansen fast.