E-22 / Odense Congress Center

Tidligere rådgiver for Barack Obama bliver keynote speaker på R-18

En af de førende forskere inden for robotteknologi, den internationalt anerkendte robotforsker Henrik I. Christensen, bliver keynote speaker. Og det bliver et af tidens mest interessante temaer, som han sætter fokus på med spørgsmålet: Hvad kommer fremtidens robotteknologi til at betyde for menneskeheden?

R-18 er robotbranchens førende mødested, som giver alt fra idé til inspiration, ny viden og konkrete forretningsmuligheder. Til september kan robotmessen byde velkommen til en af de absolut førende forskere inden for robotteknologi, når professor Henrik I. Christensen, går på scenen og taler om fremtidens robotteknologi.

Henrik I. Christensen er leder af det førende robotforskningscenter på University of California i San Diego. Han har tidligere grundlagt IRIM – Robotics and Intelligent Machines – på Georgia Institute of Technology og har desuden rådgivet USA’s tidligere præsident Barack Obama i spørgsmål omkring robotteknologi. Det er således en af de absolutte sværvægtere inden for robotbranchen, der kan opleves til september i Odense Congress Center.

– Jeg ser meget frem til at være taler på R-18. Idéen om at samle branchens aktører inden for robotbranchen er rigtig set. Branchen har brug for dette forum til at formidle idéer og tanker, så aktørerne kan udnytte de mange innovative muligheder, der ligger i brugen af robotter. Det giver også god mening at lægge fagmessen i Odense, der på vej til at blive hovedstad for den europæiske robotindustri, siger Henrik I. Christensen.

Robotterne kommer
Når Henrik I. Christensen går på scenen til september bliver teamaet fremtidens robotter, og ifølge professoren er der masser af interessante vinkler i netop dét tema.

– Robotterne er kommet for at blive, og de bliver en del af vores hverdag fremover – ingen tvivl om det. Men hvordan sikrer vi os, at den teknologi vi udvikler nu ikke bliver en teknologi, som vi i fremtiden ikke kan styre og ikke har kontrollen over, spørger Henrik I. Christensen og løfter dermed lidt af sløret for nogle af de områder, han vil berøre som keynote speaker på R-18.

R-18 afholdes sammen E-18 i dagene 11. – 13. september 2018, og Henrik I. Christensens kan opleves som keynote speaker tirsdag den 11. september i Odense Congress Center med titlen “The future of robotics”.