Produktion i Danmark er vigtigere end nogensinde

Syv konkurrerende virksomheder går endnu engang sammen om området ’Produktion i Danmark’ til E-22 messen i Odense Congress Center. I år vil de besøgende kunne se to produktionslinjer i Hal A, nemlig en fuldautomatisk linje og en halvautomatisk linje, som begge vil vise den elektronikproduktion, vi er så gode til i Danmark.

Succestiltaget ’Produktion i Danmark’ vender tilbage på E-22, hvor arrangørerne bag området endnu engang vil udfordre den måde, vi tænker elektronikproduktion i Danmark. For selvom det overordnede fokus stadigvæk er automatisering, bliver det alligevel et andet setup i år. Området kommer nemlig til at bestå af to kørende produktionslinjer, hvor den ene linje bliver fuldautomatisk, mens den anden bliver en halvautomatisk linje til både høj- og lavvolumen-produktion.

– Fokus på automatisering og Industri 4.0 er stadigvæk vigtig i elektronikbranchen, så det er naturligt for os i ’Produktion i Danmark’ at bibeholde det som omdrejningspunkt. I år har vi dog en linje til produktion med automatisk isætning af hulmonterede komponenter, som er noget af det, vi stadigvæk har meget af i Danmark, siger Poul Juul, direktør for HYTEK, som er en af de syv virksomheder bag ’Produktion i Danmark’.

De øvrige virksomheder i succesområdet er Eltraco Automation, SmartTec, EP-TeQ, HIN, HYTEK og Interflux Danmark, som i år også har fået virksomheden Scanditron med. Og netop sammensætningen af de seks virksomheder, som på papiret egentlig er konkurrenter, er stadigvæk den helt store styrke for ’Produktion i Danmark’ ifølge Poul Juul:

– Det overordnede formål er jo at samle alle leverandører på ét område og vise, hvor stærke vi kan være i Danmark, hvis vi står sammen i stedet for at konkurrere mod hinanden. Det er beundringsværdigt, at konkurrerende virksomheder kan det, for det giver en synergieffekt mellem leverandørerne, at de kan være kollega frem for konkurrenter. Det er med til at sikre, at vi kan få leveret det bedste udstyr og den bedste produktion i Danmark, siger Poul Juul.

Og netop et fokus på at højne dansk produktion er til alles fordel er da også en af de vigtigste grunde til, at Eltraco Automation endnu en gang er med bag ’Produktion i Danmark.

– Vi har alle en fælles interesse i at bidrage med løsninger og indspark til, hvordan vi som industri kan både bevare og udvikle elektronikproduktion i Danmark. Det har aldrig været mere højaktuelt end lige nu, hvor vi oplever, at de globale forsyningskæder er pressede, og hvor det derfor er uhyre relevant at kunne bibeholde en stærk elektronikproduktion herhjemme, siger Mikael Thomsen, direktør for Eltraco Automation.

’Produktion i Danmark’-området vil atter en gang være at finde i hal A, hvor de to kørende produktionslinjer kan ses. Det er muligt at få råd og sparring fra de syv virksomheder bag området.

Det er gratis at besøge E-22 og dermed ’Produktion i Danmark’-området. Det kræver dog, at du registrerer dig forud for messen.