De kalder ham blæksprutten – ny konsulent til TechPeople Aarhus

Mikkel Holch kan ikke lade være med at blande sig – men vel at mærke på den konstruktive måde. Som specialist i embedded udvikling har han fingrene nede i både hardware, software og mekanik.

Samtidig arbejder Mikkel gerne i grupper og byder ofte ind med ideer til de kolleger han arbejder sammen med. Som sagt: Han kan simpelthen ikke lade være.

Fokus på løsninger

– Jeg kan godt lide at komme med forslag til løsninger. Jeg kan finde på at kaste tyve bolde op i luften og kan selvfølgelig ikke gribe dem alle selv. Så håber jeg kollegerne tage nogle af ideerne op, arbejder videre med dem og tester dem af, siger elektronik- og dataingeniøren, der engang i en personlighedstest scorede farven gul, der står for innovation og kreativitet.

– De kalder mig blæksprutten, fordi jeg ofte engagerer mig i ting, der ligger ud over det jeg selv har fået ansvaret for. Jeg er talende og synlig i en gruppe, men på den konstruktive måde, synes jeg selv. Min styrke er, at jeg har forståelse for alle delene af en embedded løsning og jeg tænker gerne løsningerne et par skridt frem.

Lys og vindmøller

Mikkel kommer fra en stilling som udvikler hos Moto Muto, et udviklingshus specialiseret i intelligent industriel belysning, der bl.a. anvendes på museer og hospitaler. Før dette arbejdede han hos Martin med diskoteks- og scenelys og inden da i vindmøllebranchen som udvikler i NEG Micon og Vestas.

– Mit speciale er det hardware-nære, bl.a. board bring up, dvs. test af elektronik i forbindelse med klargøring til masseproduktion. Jeg har sprængt meget i luften igennem årene. Det er jo ikke alt der kan holde til at man sætter strøm til det.

Fart på fritiden

Der er fart på Mikkel, ikke kun på jobbet, men også i fritiden. Hustruen og de to børn fylder selvfølgelig mest, men derefter kommer en liste, der vil kunne tage pusten fra de fleste: Modelfly og -helikoptere, Lego Teknik, droner, virtual reality, gokart og mountainbike med elmotor. Og så ikke mindst racerbiler. Mikkel har fire racerbiler i den klasse, der herhjemme kaldes Syverrace. Det er biler i stil med Lotus 7, og vi skulle hilse og sige, at Mikkel faktisk scorede en andenplads i årets Danmarksmesterskab.

Selvfølgelig bikser han med elektronik til sine racerbiler. Han har bl.a. konstrueret en dæktemperatur-føler og en skræddersyet strømfordeler, en såkaldt power box. Box’en har givet ham et super-effektivt ledningsnet, der oven i købet gør bilen tre kilo lettere end før, alene på grund af kortere kabler. Og lav vægt betyder rigtig meget i Syverrace.

Sammen med nogle kammerater er han for øvrigt i gang med at bygge en maskine, der lyder en smule kvalme-fremkaldende: en kombi af en racerbil-simulator, VR-briller og et bevægeligt førersæde…..

Vi siger velkommen til Mikkel Holch, der netop er begyndt som TechPeople-konsulent hos en af vores store kunder i det østjyske.

Fastansatte og freelancere

Brian Hørup Obel, salgschef Vest:

– For TechPeople som konsulentvirksomhed er det helt afgørende, at vi kan tilbyde kunderne de kompetencer de efterspørger på præcis den måde det ønskes. Derfor har vi både konsulenter tilknyttet TechPeople som freelancere, samtidig med at vi har et antal fastansatte konsulenter. For nogle kunder er det afgørende, at vi kan tilbyde fastansatte konsulenter. Kunden kan benytte en konsulent man tidligere har anvendt og som derfor hurtigt kan bidrage og være produktiv. Samtidig er der en virksomhed bag de fastansatte og med det følger både øget ansvar og kvalitetssikring.

– Mikkel passer godt ind i det team af fastansatte vi er ved at opbygge på TechPeoples Aarhus-kontor. Både Mikkels person, alder og baggrund matcher de krav og de forespørgsler vi får fra vores kunder. Det er min klare forventning at denne efterspørgsel vil fortsætte de kommende år.