RS Components A/S

RS Components introducerer nyt trådløst tilbehør til brug med PELTOR-høreværn

Bluetooth-baseret tilbehør til høreværn gør det nemt at kommunikere uden risiko for høreskader. Samtidig hjælper det virksomheder med at overholde de nødvendige lovkrav

Juli 2018 RS Components (RS) lagerfører nu nyt trådløst kommunikationstilbehør fra 3M™PELTOR™ for at gøre det nemmere for personer, der arbejder i støjende miljøer, at kommunikere tydeligt. Den nye enhed har trådløs Bluetooth-kommunikationsteknologi og er udviklet til brug med PELTOR X-serien af høreværn – som også fås hos RS – og muliggør kommunikation via mobiltelefon.

Produktet giver mange fordele for personer, der arbejder i støjende miljøer. Det understøtter tydelig håndfri kommunikation uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det giver medarbejdere mulighed for at foretage og modtage opkald uden at skulle forlade byggepladsen eller fjerne deres høreværn. Kommunikationen oprettes ved hjælp af et enkelt tryk på en knap.

Det trådløse tilbehør fra PELTOR, som opfylder tæthedsgrad (IP54) til brug i krævende miljøer, klikkes blot på plads mellem headset og høreværnspude på et høreværn i X-serien. De vigtigste specifikationer omfatter: En støjreducerende mikrofon, betjening med én knap, tale-/streamingtid på ca. 8 timer, standby-tid på ca. 250 timer og opladningstid på ca. 3 timer.

Nedsat hørelse pga. støj er uoprettelig og et omfattende sundhedsproblem i den moderne verden. Ikke kun på arbejdspladsen, men også ved visse fritidsaktiviteter som f.eks. motorsport og rockkoncerter. For at anerkende denne sundhedsrisiko er høreværn nu kategoriseret som et produkt, der beskytter mod skadelig støj under den nye PPE-forordning EU 2016/425, om personlige værnemidler, der trådte i kraft den 21. april 2018. Høreværn er flyttet fra kategori II til kategori III for at være på samme niveau som højrisikokategorisering såsom åndedrætsværn og faldsikring. Den nye PPE-forordning beskriver bl.a. de roller producenter og distributører har, for at sikre, at produkterne løbende overvåges og sikre, at de lever op til kravene.

Vejledning til at kontrollere om høreværn er velegnede til formålet findes i 3M’s produktdokumentation.