RS lancerer alt-i-én intelligent loddestation

LONDON, Storbritannien, 8. november 2022RS introducerede i dag Weller’s WXsmart, en ny 300W håndlodningsplatform, der integrerer alle loddeapplikationer i en enkelt loddestation, til sit produktudbud. WXsmart understøttes af et nyt sortiment af loddejern med intelligente spidser og giver mulighed for total proceskontrol i hele loddeprocessen.

WXsmart henvender sig især til elektronikdesigningeniører i industrier, hvor der kræves maksimal konnektivitet, sikkerhed og sporbarhed, f.eks. inden for medicinal- og bilindustrien, luft- og rumfart og solcelleteknologi. WXsmart er den første loddestation til at bruge TLS-kryptering og to-faktor autentificering til at beskytte mod cyberangreb og data skimming i følsomme industrier.

WXsmart er en centraliseret enhed, der understøtter flere brugere – fra operatører og tilsynsførende til F&U- og reparationsafdelinger – og alle loddeapplikationer, herunder picolodning med høj præcision, mikrolodning til generelle formål, ultralodning med høj belastning, efterarbejde, aflodning og varmluftlodning. Den kan styre flere enheder og processer på samme tid, herunder røgudsugning, forvarmeplade og loddebad. Wellers nye WXair to-i-ét efterbehandlingsmodul, som tilbyder en luft- og en vakuumkanal, understøttes også.

Der er total proceskontrol fra loddekolbe til loddestation. Nye intelligente loddespidser med integrerede chips giver meget hurtig opvarmning – typisk på ca. 3 sekunder – automatisk identifikation af spidsen, integreret datalagring og individuelle serienumre til fuld sporbarhed samt spidsforskydnings- og låsefunktioner. Det nye sortiment af loddekolber omfatter WXMPS MS og WXUPS MS (MIL-SPEC) T0052923599-specifikationer, der er i overensstemmelse med WXMPS MS og WXUPS MS (MIL-SPEC).

Der er et omfattende udvalg af hurtige tilslutningsmuligheder via WiFi, LAN, USB og et par RS232-porte. Understøttelse af IoT-standarder og Industri 4.0 giver mulighed for nem mobilaktiveret fjernstyring med fuld sporbarhed og integration i eksisterende ERP-systemer. Wellers Smart Control-app giver et dashboard i realtid på pc’er, smartphones og tablets.

WXsmart kan levere robust autokalibrering på mindre end 10 sekunder via den tilhørende Weller Høj Præcision Temperaturmålingsenhed. Fordelene omfatter digitale dataudtræk til kvalitetsstyring og revisioner, fuld sporbarhed af kalibreringsprocessen og automatisk spidsforskydning.

WXsmart tilbyder bagudkompatibilitet med tidligere anvendte lodde-, aflodnings- og varmluftspidser og -værktøjer. Sikkerhedsfunktioner omfatter et varmebestandigt display, patenteret ESD-beskyttelse og LED-ringlys.

Weller’s WXsmart leveres nu fra RS i EMEA-regionen.