Strømforsyning med maksimal funktionalitet: beskyttelse i ekstreme omgivelser

Den nye strømforsyningsvariant Quint Power Plus fra Phoenix Contact er løsningen til komplekse applikationer, selv under ekstreme betingelser.

Strømforsyningen med en nominel udgangsspænding på 40 A har en beskyttende forsegling og derved opnår både ATEX og IECEx godkendelse til potentielt eksplosive områder (zone 2). Med en integreret MOSFET til afkobling kan strømforsyningen parallelkobles direkte og øger dermed systemrådighed. Samtidig sikres høj driftssikkerhed med SIL 3 godkendelse. Quint Power Plus varianten har dobbelt transientbeskyttelse og beskytter derfor systemet mod stigende spændinger/transienter. I tilfælde af fejl slukkes den tilsvarende udgang for at beskytte belastninger mod transienter, og den parallelkoblede strømforsyning sikrer pålidelig forsyning.

De mulige anvendelser omfatter hovedsageligt applikationer inden for procesindustri, skibsbygning, energisektoren og endda baneindustri. Den robuste indgang med en indgangsspænding på 85 V AC … 264 V AC og en integreret gasafleder giver en høj grad af immunitet (op til 6 kV) og ≥20 ms buffertid ved netforsyningsudfald. Den kraftige udgang med et statisk boost på 45 A, dynamisk boost på 60 A og SFB Technology gør det nemt at udvide systemet og giver pålidelig opstart af vanskelige belastninger og udløsning af standard sikkerhedsafbrydere.

Takket være omfattende signalering, forebyggende funktionsovervågning med analoge, digitale og relækontakter kan reportere kritiske driftstilstande på et tidligt tidspunkt, før fejlene sker. Den nye Plus variant kendetegnes ved et særligt bredt temperaturområde på -40 °C til +75 °C til anvendelse i ekstreme omgivelser.

Mere info om strømforsyninger