Små, cirkulære ”kraftværker” til sikre forbindelser i medicoudstyr

ODU’s cirkulære Medi-Snap konnektorer byder nye højvolttyper velkommen i familien. Medi-Snap ”kraftværkerne” kan overføre op til 1.000 volt og 16A fra kompakte konnektorer, som leverer op til fem poler i et Ø18,5mm konnektorhus

Spændingen stiger – i mere end én forstand – ikke mindst inden for medicoelektronikken. Trods mikroelektronikkens migration mod stadigt lavere kernespændinger, men samtidigt voldsomt store strømme, har mange applikationer et stadigt stigende spændingsniveau på udgangen.

Koblingen til den virkelige verdens aktuatorer, scannere og displays kræver i dag spændinger op til flere hundrede volt, og det gælder ikke mindst inden for de medicotekniske applikationer.

Men med de højere spændingsniveauer og generelt ganske store nominelle strømme følger også risikoen for ulykker ved fejlbetjening eller forkert konnektering af forbindelsesteknikken. I medicosektoren kan man dog ikke forvente, at brugerne i pressede situationer tænker over en eventuel sekvensering af tilslutninger af udstyret, så derfor har ODU tænkt et automatisk korrekt tilslutningsforløb ind i sin nyeste serie af cirkulære MEDI-SNAP konnektorer.

De nyeste MEDI-SNAP konnektorer er forberedt til spændinger op til 1.000 volt og op til 16A på dedikerede kontakter. Dermed leverer ODU den ønskede funktionalitet og håndtering af ganske store energiniveauer fra MEDI-SNAP konnektorernes meget kompakte formfaktor.

Det smarte i konnekteringen af højvolt Medi-Snap konnektorer er, at én kontakt møder bøsningen før de andre kontakter i stikket. Denne FMLB-funktion (first mate last break) sikrer den korrekte sekvensering, så operatører af  medicoudstyr – eller industrien for den sags skyld – ikke kan fejlforbinde applikationerne. Tilsvarende gælder ved hot-plugging, hvor man ikke kan forårsage skade på udstyret, hvis pin-sekvenseringen bruges aktivt i designet.

Den nye MEDI-SNAP serie leveres i huse, der blandt andet er berøringssikre efter IEC 60664-1, har en tæthedsklasse op til IP64, er forureningsbeskyttede op til 3. grad og tåler op til 2.000 matings – i øvrigt med en synlig indikation af en vellykket mating, hvad der også bidrager til den sikre funktion.

Læs mere