RS Components A/S

RS Components lagerfører nu industrielle frekvensomformere fra Rexroth

Februar 2019 RS Components (RS) har introduceret en innovativ frekvensomformer fra Rexroth, der kan give potentielle energibesparelser på op til 80 % på tværs af automatiserede anvendelsesområder. Det intelligente EFC 5610-drev med variabel frekvens gør det muligt at håndtere de stigende energiomkostninger og den øgede efterspørgsel efter miljøvenlig produktion.

EFC 5610 har et ydelsesområde på op til 160 kW. Produktet tilbyder effektiv vektorstyring og leverer en optimal momentkurve med højt startmoment. Den opfylder bl.a. anvendelseskravene til: logistik og transport af materialer som transportbånd og rulleborde, bearbejdningssystemer som mixere, røreapparater og centrifuger, byggematerialemaskiner, plastproduktions- og procesmaskiner samt værktøjsmaskiner.

Enheden leveres med en række funktioner, som omfatter udvidelsesmuligheder via I/O og fieldbus-moduler, et kontrolpanel med parameterkopifunktion, et integreret Modbus-interface til networking. Samt en STO-funktion (Safe Torque Off), der imødekommer kategori 4/PL e- og SIL3-niveauer til anvendelsesområder, hvor sikkerheden er i højsædet.

Omformeren giver en høj grad af fleksibilitet med skræddersyede funktioner til forskellige anvendelsesområder. Det betyder mindre arbejde, når det drejer sig om ledningsføring, da nye installationer og udskiftninger gøres nemmere. Derudover kan firmware og parametre nemt opdateres via USB eller Ethernet til indkøringssoftwaren, f.eks. producentens ConverterWorks-software. Værktøjet kører på Windows-baserede pc’er og muliggør igangsætning og fjernbetjening af omformere, hvilket, ud over kontrol af start og stop, gør det nemt at angive hastighed og justere parametre.

RS leverer nu alle varianter op til 7,5 kW fra Rexroth EFC 5610 direkte fra lager.