High-density modul overfører hundredevis af poler i samme industrikonnektor

De ekstremt mange funktioner, både elektriske og non-elektriske, har gjort ODU-MAC forbindelsesteknikken til et oplagt valg til et utal af applikationer i industri, medico og T&M-miljøet. I takt med, at antallet af signaler stiger, understøtter ODU’s high-density moduler behovet for at konnektere hundredevis af poler i samme konnektor

Ingen kan vel være i tvivl om, at kompleksiteten inden for en række brancher stiger med introduktionen af IoT, Industri 4.0 og deraf følgende langt flere sensorer og signalveje fra maskiner, målesonder til clouden eller regnekraft højere op i hierarkiet. Med den øgede kompleksitet følger behovet for at overføre stadigt flere signalveje i de forbindelser, der kobler industrielt, medicinsk eller måleteknisk udstyr sammen.

Med det udgangspunkt har ODU fra starten haft godt fat i markedet med virksomhedens mange modulære indsatser til overførsel af signaler i den bredt anvendte ODU-MAC forbindelsesteknik. Selv om den modulære konfiguration tillader overførsel af et utal af medier, så er det  sammenkoblingen af mange signaler i én konnektor, der er udgangspunktet. Med high-density konnektorerne i en pitch på 2,54mm øger ODU antallet af de mulige forbindelser i samme hus.

I en eller to units i ODU-MACs Silver-, White- eller Blue-Line produkter kan man overføre henholdsvis 10 eller 20 signaler. I praksis betyder det, at man i en ODU-MAC konfiguration kan overføre hundredevis af signaler. Men det betyder ikke nævneværdige begrænsninger for de enkelte poler, som i de aktuelle tilfælde kan overføre 11A/pol ved respektieve 250V og 320V. Ligeledes er antallet af matings garanteret op til 100.000 for Silver- og White-Line produkterne (og 10.000 for Blue-Line), så teknikken er særdeles robust trods de mange poler og den høje signaltæthed.

Om ODU-MAC

ODU har i mange år haft den modulære og frit konfigurérbare ODU-MAC familie på programmet af industrielle konnektorer. Familien består i dag af tre underserier, Blue-Line til priskritiske applikationer, White-Line til bl.a. docking og medikoteknik og Silver-Line til industrielle testformål med mange automatiserede tilslutninger og afbrydelser. Fælles er muligheden for at mikse power med signaler, high-speed og koaksial samt fremmede medier som hydraulik og pneumatik i én fælles housing. White- og Silver-Line serierne tåler mere end 100.000 matings, mens ODU garanterer over 10.000 matings med Blue-Line serien.

Med ODU-MAC har man ydermere den fordel, at man kan inkludere high-speed forbindelser i dedikerede pin-sæt, så der kan reserveres pins til USB Type-C, HDMI, og andre highspeed-forbindelser i de kundespecifikke industrikonnektorer.

Som kunde eller designer kan man via ODU’s website frit konfigurere sin ODU-MAC konnektor og specificere det antal, der skal bruges. Den modulære opbygning og web-baserede konfiguration medfører en særdeles rimelig stykpris selv ved små kvanta, hvad der gør ODU-MAC oplagt til små og mellemstore serier og til nicheorienteret produktion til medikoteknik, dentalinstrumenter, industri, T&M samt utallige andre formål. 

Læs mere om ODU-MAC