Hvilket SIM-kort er det rette til jeres IoT løsning?

Hvad er et SIM-kort?

Et SIM (subscriber identity module) består af en chip, som indeholder identificerings informationer, som muliggør at enheden kan oprette forbindelse til et mobilt netværk.

Hvilke typer SIM-kort findes der?

Kommercielle SIM-kort

Den klassiske type SIM-kort, som de fleste af os er stødt på, når vi har fået nyt mobil abonnement. Disse er ideal til forbruger elektronik og Smart home applikationer. Omkostningerne ved denne type SIM-kort er mindre end ved andre og kan hurtigt og nemt skiftes ud.

– Temperatur: -25° C til 85° C

– Estimeret levetid (livscyklus): op til 10 år

– Chip hukommelses cyklus: 500.000

Industrielle SIM-kort

Industrielle SIM-kort er designet til, at kunne modstå ekstreme temperature, vibrationer og korrosion. Dette gør disse SIM-kort specielt velegnet til applikationer, som temperatursensorer og produktionsovervågning, hvor forholdene ofte er ekstreme. Fremstilles både som klassisk SIM eller indlejret.

– Temperatur: -40° C til 105° C

– Estimeret levetid (livscyklus): op til 15 år

– Chip hukommelses cyklus: 8 millioner

Automotive SIM-kort

Et SIM-kort af denne chip-kvalitet, benyttes blandt andet af autoproducenter, fremstillet til at modstå vejrlig, store temperatur udsving og mange vibrationer. Kvaliteten af denne type er i fuld overensstemmelse med Connected Cars krav og specifikationerne, og typen og har en meget lang levetid. Oftest er denne type SIM-kort indlejret (embedded) i selve styreenheden.

– Temperatur: -40° C til 105° C

– Estimeret levetid (livscyklus): op til 17 år

– Chip hukommelses cyklus: 8 millioner

 

*Navngivning samt spec. kan varierer fra Sim-kort producent til Sim-kort producent. Forespørg om Sim-kort specifikationerne hos din kort leverandør.

SIM-Kort formfaktorer

Hvordan virker SIM-kort?

 

Et SIM-kort indeholder informationer, der gør det muligt for den en enhed at oprette forbindelse til et mobilt netværk. Har en enhed behov for at oprette en forbindelse, starter modemmet med søge efter et netværk. Når et netværk er blevet lokaliseret, sender enheden specifikke koder (se nedenfor) fra SIM-kortet til netværksmasten. Her tjekkes om enheden er autoriseret til at tilgå dette netværk, og hvis ja, så oprettes der forbindelse.

Hvilke information er gemt på et SIM-kort?

Følgende informationer er gemt på både et almindeligt og IoT SIM-kort:

  • ICCID (integrated circuit card identifier). Dette er en unik identifikation, der er tildelt hvert enkelt SIM-kort.
  • Authentication Key (Ki). Denne unikke autoriserings nøgle er brugt til at verificere om enheden er godkendt til at benytte netværket.
  • Location Area Identity (LAI). Består af en mobile country code (MCC), mobile network code (MNC) og location area code (LAC). LAI tillader netværket at finde lokationen på SIM-kortet.

 

 

Hvad er eSIM?

 

Forskelle mellem embedded SIM vs. eSIM.

Der kan være en del forvirring omkring udtrykket “eSIM” og hvad det rent faktisk refererer til. Mange tænker på eSIM’er og indlejrede SIM’er som værende det samme, hvor “e” i “eSIM” repræsenterer “indlejret”. Dette skyldes dog mest, at folk bruger disse udtryk i flæng i markedsføring og samtale, samt dårlige navnekonstruktion fra GSMA’s* side. Mens GSMA valgte navnet “eSIM” for at forsøge at markedsføre til IoT-industrien, endte det ironisk nok med at komplicere de valgmuligheder, der var tilgængelige for M2M/ IoT-kunder i stedet.

*(verdensomspændende brancheorganisation for mobilnetværksoperatører)

Embedded SIM form factor (MFF2) — Hardwaren.

Embedded SIM refererer til den fysiske form af selve SIM-kortet, kaldet MFF2* og har intet at gøre med softwaren på SIM-kortet. GSMA-udtrykket “eSIM” refererer til softwarearkitekturen eUICC og ikke den indlejrede SIM-formfaktor  — derfor forvirringen!

I modsætning til traditionelle SIM-kort er den indlejrede formfaktor MFF2 mere velegnet til industrielle forhold, såsom høje vibrationer eller/og temperaturområde og bygget til at holde længere. Dette gør dem til et passende valg til IoT-applikationer.

Med andre ord er et “embedded SIM” et med MFF2-formfaktoren, og et “eSIM” refererer til eUICC-softwaren.

*se grafik højere oppe

 

Skal du bruge SIM-kort til dine IoT M2m løsning?

Fælles for alle M2M/IoT løsninger, er SIM-kortet essentielt for at sikre kommunikation. Projektstyring bliver generelt nemmere i samarbejde med en dedikeret og professionel leverandør.

Få en vurdering af dine behov og find ud af, hvad der passer bedst til dine løsninger.

Kontakt os på telefon +45 7022 2045

Eller skriv til os på nordic@wirelesslogic.com