Sikker infrastruktur åbner for udvidet el-netværk af grøn energi

Power 2 Climate Change hjælper med at sikre et stabilt energinet i Danmark.

Den stigende anvendelse af grøn energi – sol, vind og vand – udfordrer en stabil strømforsyning, fordi vejret ikke kan reguleres på samme måde som andre energikilder. Power 2 Climate Change hjælper med at balancere strømforsyningen i energinettet ved at stille el-reserver fra grøn energi til rådighed for Energinet.

Sikkerhed – højeste prioritet i el-netværk

Power 2 Climate Change (P2CC) tilbyder el-reserver fra grøn energi til Energinet*, som er med til at sikre en stabil og konstant elforsyning i Danmark. El-reserven leveres fra el-forbrugere, primært virksomheder, som har overskud af energi, og som samarbejder med P2CC.

I udviklingen af P2CCs løsning var sikkerhed for alle parter – både for leverandørerne af overskydende el og Energinet som modtaget af el-reserven – højeste prioritet. Det var især vigtigt for virksomhederne, at deres data og interne sikkerhed var i top, og at virksomheden som el-leverandør i et netværk med andre el-leverandører var beskyttet imod hackerangreb.

Wireless Logic fik til opgave at levere en mobil løsning med sikkerhed som den afgørende faktor.

Lukket krypteret mobilt netværk og ikke-offentlige IP-adresser

Carsten Vammen, Direktør, Power 2 Climate Change:

“Vores samarbejde med Wireless Logic Nordic bygger på god, hurtig og professionel rådgivning”

I et tæt samarbejde med P2CC leverede Wireless Logic en løsning med fuld fokus på sikkerhed. Der blev opsat en lukket krypteret dataforbindelse – SimSecure/IPsec VPN – på de leverede SIM-kort med en statisk ikke-offentlig IP-adresse på hvert kort. Løsningen sikrer kritisk infrastruktur, optimal datasikkerhed og forhindrer hackerangreb og trafik fra uønskede parter. Samtidig sikrer et lukket netværk også, at kommunikationen mellem P2CC og deres mange leverandører af stabiliseringsydelser foregår helt fortroligt.

Læs mere om vores lukket netværk SimSecure

Mulighed for udvidet el-netværk

Med løsningen fra Wireless Logic, der giver leverandørerne af overskudsenergi sikkerhed i forhold til kritisk infrastruktur,

 datasikkerhed og hackerangreb, kan P2CC fortsætte med udbygge deres netværk af el-leverandører indenfor vedvarende energi og herved være med til at sørge for konstant og stabil forsyning af el til det danske elnet.

Samtidig kan større danske el-forbrugere, som har mulighed for at være fleksible, stille stabilisering til rådighed og hermed også være med til at vedligeholde en balanceret strømforsyning i landet.

 

El-reserver fra grøn energi leveres til Energinet

P2CC hjælper med at sikre et stabilt energinet i Danmark. Med et ønske om at styre og drive det, som P2CC selv kalder ”Virtuelt Kraftværk” stilles el-reserver i form af systemydelser** til rådighed for Energinet.

Forsyningen af strøm til elnettet skal holdes på et stabilt niveau. Med den stigende anvendelse af vedvarende energi, er tilførslen af energi blevet mere ujævn, fordi vejret ikke kan reguleres på samme måde som den energi, der kommer fra bl.a. kraftværker. P2CCs netværk af el-forbrugere leverer overskydende grøn energi, og kan herved være med til at sikre et konstant og stabilt elnet i Danmark.

Læs mere om Power 2 Climate Change

 

————————————————————————————————————————————-

Benyt vores prisberegner og få en pris på dit næste IoT projekt eller SIM-kort behov.

En af vores konsulenter vil kontakte dig indenfor 48 timer (i hverdage)