Vi hjalp med forbindelse til fællesejet ladestandere

Teamet bag Carpow blev for nogle år siden opmærksom på, at mangel på ladestandere i nærmiljøet og høje priser hos datidens ladestander-udbydere, afholdt mange beboere i større boligområder fra at udskifte deres benzin- eller dieselbil til en elbil. Det satte gang i en mission for grønnere, nemmere og billigere adgang til ladestandere for landets boligforeninger.

Få og dyre ladestandere

Som beboere i en andelsboligforening på Amager blev teamet bag Carpow for nogle år siden opmærksom på, at flere af foreningens beboere havde et ønske om at udskifte deres benzin- eller dieselbil til en elbil. For mange blev det dog ved tanken, fordi el-kapaciteten i området omkring andelsboligforeningen var meget begrænset, og fordi indkøb hos eksisterende ladestander-udbydere var alt for dyr.

Med ønsket om, i første omgang, at bidrage til en grønnere profil i deres egen andelsboligforening på Amager, blev Carpow etableret som et fællesejet andelsselskab. Snart gik det op for bestyrelsen i det nye selskab, at mangel på ladestanderne og dyr strøm hos eksisterende udbydere var en udfordring for mange boligforeninger landet over, så Carpow’s service og aktiviteter blev landsdækkende. Til at håndtere den stigende aktivitet med ladestandere rundt i hele landet havde Carpow brug for en uafhængig mobilforbindelse og et signal fra den enkelte ladestander til et backend-system, som skulle sikre nem og hurtig service og vedligeholdelse af ladestanderne.

Sikker netværksforbindelse med SIM-kortløsning

Bestyrelsesformand hos Carpow, Sej Sander Thorsen, udtaler,
”Vores samarbejde med Wireless Logic Nordic er kendetegnet ved nærvær, tryghed, kompetente medarbejdere og gode muligheder for at finde den rette tekniske løsning”

Carpow kontaktede Wireless Logic og havde fra starten defineret to tekniske løsninger, som de ønskede – til en type ladestationer var ønsket etablering af en stabil og sikker mobil netværksforbindelse. Til den anden type ladestandere var der ydermere et behov for tovejs kommunikation, som skulle give teknikeren adgang til at servicere og vedligeholde de enkelte ladestandere centralt og på distancen.

Wireless Logic leverede de to løsninger og samlede dem i en SIM-management platform til administration og overvågning af kommunikationsforbindelserne.

Samarbejdet mellem Carpow og Wireless Logic var hele vejen igennem konstruktivt og med god forståelse fra parternes tekniske teams i forhold til behov og tekniske muligheder.

Læs mere om Wireless Logics SIM-management løsning her.

Ladestandere i hele landet og stort Carpow ladenetværk

Med løsningen fra Wireless Logic kan Carpow nu tilbyde bolig- og andelsforeninger i hele landet muligheden for at få opstillet og serviceret ladestanderne omkring foreningens boliger, mens beboerne får muligheden for at blive en del af et fællesejet ladestander setup.

Carpow har ikke alene bidraget til en grønnere hverdag i deres egen andelsboligforening på Amager men også gjort det muligt for boligforeninger og almene boligområder rundt i landet at få en grønnere hverdag ved nem adgang til opladning af elbiler i nærområdet – og endda til en lavere pris i forhold til eksisterende udbydere.

Grønnere, nemmere og billigere adgang til opladning af elbiler

Carpow er et fællesejet andelsselskab, der arbejder for en grønnere, nemmere og billigere adgang til ladestandere for boligforeningers beboere rundt i hele Danmark. Selskabet ejes af medlemmerne selv – boligforeninger, foreninger og virksomheder – som har ladere tilsluttet Carpow’s netværk. Medlemmerne bestemmer selv prisen for kWh for beboere og gæster og evt. overskud fordeles blandt medlemmerne en gang om året.

Læs mere om Carpow