Effektiv beskyttelse af signalvejene i kraftige konnektorer

ODU’s populære konnektorer i ODU-MAC Rapid serien kan overføre op til 320 signaler i samme konnektor. Til visse applikationer kræver det en beskyttelse af de mange signal-pins, og det leverer ODU-MAC Rapid nu

Mads Haastrup - ODU MAC RAPID med pinbeskyttelse

Mads Haastrup, ODU Denmark, viser et eksempel på pin-beskyttelse i en ODU-MAC Rapid konnektor

ODU-MAC har gået sin sejrsgang inden for adskillige applikationer med innovative konfigurérbare konnektorer – senest med udvidelsen af serien med den meget handy Rapid-familie. ”Rapid” understreger i den forbindelse den meget nemme og hurtige konnektering af han- og hundele. Det er muligt, selv om konnektorerne kan være konfigureret frit med rigtig mange forbindelser inden for effekt, koax, non-elektriske medier som luft og væsker samt et stort antal signaler. Men mange signaler kan være et problem i applikationer, hvor forbindelsesteknikken ikke bliver behandlet lige pænt.

Hvis man konfigurerer en ODU-MAC Rapid konnektor med det maksimale antal signalveje, kan man i praksis overføre op til 320 forbindelser igennem den samme kompakte konnektor. Men mange ingeniører, teknikere og brugere af avanceret forbindelsesteknik har sikkert oplevet, at blot én bøjet eller knækket signal-pin kan forhindre, at sammenkobling af han- og hundelene sker effektivt.

Det har fået ODU’s udviklingsafdeling til at udtænke et nyt design, der fysisk/mekanisk beskytter de enkelte signal-pins. Selv om ODU-MAC Rapid serien er kendetegnet ved sin robuste udformning, giver en den ekstra beskyttelse tryghed i forbindelse med konnekteringen. Udformningen af det isolerende materiale rundt om hver enkelt signal-pin forhindrer nemlig, at man utilsigtet kommer til at beskadige signalvejen.

Normalt sker fysisk beskadigelse af signal-pins ved, at en konnektor, typisk han-delen, får et slag eller stød i afbrudt tilstand, så fremmedlegemer kan trænge ind og bukke de enkelte pins. Pin-beskyttelsen i de nye ODU-MAC Rapid konnektorer holder de enkelte pins en smule tilbage i forhold til konnektorens overflade med et fast, isolerende materiale rundt om pin-konfigurationen. Det eliminerer stort set risikoen for mekaniske skader, hvilket understreges af den minimale udbøjning, som den enkelte pin kan blive udsat for.

Pin-beskyttelsen i ODU-MAC Rapid ændrer ikke på, at konnektorerne alligevel kan fungere mellem -40°C og +125°C, ligesom der stadig vil være fri konfiguration af effekt, signaler og medier samt valg af spindel til latching af ODU-MAC Rapid forbindelserne.

Læs mere om ODU MAC