RS Components A/S

4-i-1-sensor til wearables lagerføres nu af RS Components

Januar 2019 RS Components (RS) lagerfører nu Bosch Sensortec BME680 4-i-1-miljøsensoren og et tilhørende udviklingskort. Sensoren integrerer temperatur-, fugtigheds-, tryk- og gasregistrering til energibevidste, omkostningsfølsomme og pladsbegrænsede anvendelser.

BME680 har en størrelse på kun 3 mm x 3 mm x 0,93 mm og minimerer det gennemsnitlige strømforbrug ved at kombinere en energieffektiv aktiv tilstand, såkaldt tvungen tilstand, og en strømbesparende dvaletilstand, der kun trækker 0,15 µA. I tvungen tilstand udfører sensoren en cyklus med temperatur-, tryk-, luftfugtigheds- og gasmålinger i rækkefølge, indtil den automatisk vender tilbage til dvaletilstand.

Hurtige svartider minimerer cyklustiden, målinger kan aktiveres eller deaktiveres enkeltvis for at spare strøm, og der kan lagres op til 10 varighedsindstillinger for at optimere energiforbruget.

Ved at give præcise og lineære svar fungerer BME680 i anvendelser såsom luftkvalitetsmåling eller vejrovervågningsstationer, bygningsautomation, personlige navigationsenheder, sportstrackere og avancerede industrielle monitorer. Det 8-benede LGA hus med metalskærm sikrer høj stabilitet og immunitet over for interferens, så den kan bruges i krævende udendørs eller industrielle miljøer.

Derudover tilbyder RS BME680-shuttle board, der indeholder en brugsklar BME680-sensor, hvor alle ben er lettilgængelige for at understøtte udvikling og test. Kortet fra Bosch er i standardstørrelse og kan bruges i gængse udviklingsværktøj eller på Bosch Sensortec-udviklingsværktøj.

BME680-brugere kan også drage fordel af omfattende ressourcer herunder Bosch Software Environmental Cluster til administration af sensordata og beregning af resultater såsom luftkvalitet fra kombinationer af sensormålinger.