RS Components A/S

PSoC 6-mikrokontrollere fra Cypress fås nu hos RS Components

November 2018 RS Components (RS) lagerfører PSoC® 6-mikrokontrollere fra Cypress Semiconductor Corp. Enhederne har meget lavt strømforbrug og fleksibel MCU-arkitektur.

MCU-serien er velegnet til sikre og batteridrevne IoT-enheder og kan anvendes i en lang række IoT-applikationer, herunder industrielle IoT-enheder, smart home-udstyr, husholdningsapparater og bærbart medicinsk udstyr.

PSoC 6 MCU-arkitekturen er baseret på en 40 nm procesteknologi med meget lavt strømforbrug og dual core ARM® Cortex®-M4- og Cortex®-M0+-processorer. Det giver mulighed for at optimere løsninger for ydelse og strømforbrug. Derudover har MCU’erne brugervenlige og integrerede sikkerhedsfunktioner, der kræves, for at de kan anvendes i IoT-enheder.

Vigtige funktioner i serien er hukommelseskapacitet på op til 1 MB Flash og 288 KB SRAM, Bluetooth® Low Energy 5.0-tilslutning og Cypress’ kapacitive CapSense®-sensorteknologi.

Desuden – hvilket er vigtigt for næste generation af sikre IoT-enheder – omfatter arkitekturen hardwarebaseret Trusted Execution Environment (TEE) med sikker startfunktion og datalagring for at beskytte firmware, programmer og andre aktiver. MCU’erne indeholder en lang række kryptografiske algoritmer (branchestandard), herunder ECC, AES og SHA 1, 2, 3, alt sammen i en integreret hardware-coprocessor.

Andre funktioner i serien omfatter: PDM-PCM-interface og Quad-SPI-interfaces, USB-tilslutning (fuld hastighed) samt ni serielle kommunikationsblokke, syv programmerbare analoge blokke og 56 programmerbare digitale blokke.

RS tilbyder også udviklingssæt til udvikling af prototyper med MCU’er. Disse omfatter:

  • PSoC® 6 WiFi-BT Pioneer Kit (CY8CKIT-062-WIFI-BT) – en økonomisk hardwareplatform, der muliggør konstruktion og debugging af PSoC 62 MCU og Murata LBEE5KL1DX-modulet (baseret på Cypress’ CYW4343 kombochip).
  • CY8CKIT-062-BLE PSoC 6 Pioneer Kit til IoT – et allround PSoC 6-sæt med PSoC 63 MCU med BLE 5.0-overensstemmelse.
  • Clicker 2 til PSoC 6-udviklingskort – som indeholder en PSoC 63 MCU med BLE 5.0-overensstemmelse, og som forenkler kommunikationen med Click-platformen.