
Hvor meget er ”nok”, når det drejer sig om beskyttelse af netværk og IoT-punkter? Allerede i dag findes der milliarder af front-ends i form af – netop – betalingsterminaler, overvågningskameraer, industrielle sensorer, smart-meters og et utal af styringer og wifi-routers, der alle kan være i søgelyset for ondsindede cyber-angreb. Tilsvarende er billedet af de mulige hackere og cyber-kriminelle også blevet noget mere broget. Hvor hacking tidligere var sjovt, fordi den slags pranks var mulige og kunne få folk til at hoppe lidt i sædet, så kan hacker-angreb i dag have enorme økonomiske konsekvenser med muligt tab af IP ved eksempelvis ransomware-angreb – eller det kan potentielt smadre store dele af samfundsinfrastrukturen. Og i værste fald kan hacking koste liv, hvis nu medicosektorens elektronik bliver angrebet.
– Armis er en virksomhed, der er startet i 2015 af to israelere med en baggrund forsvaret – godt nok i Palo Alto, Californien – med det formål at finde og beskytte angrebspunkter i de interfaces, der kommunikerer data til og fra nettet. Vores i dag nu 600 mand store virksomhed sætter en ”score” for de enkelte punkter. Denne score afvejer risici i forhold til sikkerhed, og det giver et meget klart billede af, hvor og i hvor høj grad man bør beskytte netværk om installation, indleder Lars Hermind, der senest kommer fra cyber-sikkerhedsvirksomheden Checkpoint, men som nu er landechef for Armis stigende mængde af aktiviteter i Danmark, hvor virksomheden i øvrigt er vokset fra tre til 12 medarbejdere siden april 2022.
Engang var hacking sjovt, men nu er det blodig alvor. Og med flere milliarder konnekterede IoT-enheder, der i mange tilfælde bare ses som ”dimser” har hackere utallige muligheder for cyber-angreb. Det kan Armis modvirke ved at finde angrebspunkterne hos virksomheder og rangsætte ud fra en score, der beskriver, hvor sårbare enhederne er.
Læs om Armis løsningsmodeller i et interview med Lars Hermind i Aktuel Elektronik 1/2023, som udkommer på tryk – og på http://www.techmedia.dk – 25. januar, 2023.