Den danske batteriproducent Xolta kan nu glæde sig over at Dansk Energi har sat deres nye énfamilies-modeller på listen over batterier, der er godkendt til elnettet.

Batteriet holder sig automatisk opdateret online og kan, ifølge Xolta, i fremtiden hjælpe forbrugerne med at udnytte tidsdifferentierede el-tariffer – både de der allerede benyttes af nogle elselskaber og dem, der ventes at komme til.
Ifølge Xoltas Director of Energy Storage, Lars Kruse, giver positivlisten installatører sikkerhed for, at batteriet opfylder kravene til godkendelse af installationen og er enkelt at installere.
– For at høste det fulde udbytte af deres investering, kan solcelleejere med fordel anskaffe sig et batteri, der lader, når solen skinner og man ikke er hjemme til at bruge solenergien. De og installatørerne vil typisk starte med at kigge på hvilke batterier, der er godkendt, så vi er glade for, at vores nye modeller også er med, siger Lars Kruse fra Xolta, der i juli også fik et af virksomhedens andre store batterier på listen.
Xolta er ejet af danske Lithium Balance, der har produceret og udviklet batteriløsninger siden 2006. Xolta har indtil nu solgt til boligforeninger, industri, skoler og sportshaller.
Med de nye mindre batteri-modeller satser Xolta på markedet af danske boligejere med solceller samt små boligforeninger og mindre virksomheder.
– En mindre boligforening, hvis behov er større end énfamiliehuset, kan eksempelvis koble tre batterier til deres solceller, så de kan sørge for at strømmen fra solcellerne er tilgængelig, når beboerne skal bruge den, siger Lars Kruse.
Batteriet kommer ifølge Xolta i en pakke hvor der er alt installatøren skal bruge, bl.a. med indbygget batteri-inverter, og er primært til udendørs installation, men kan også stå indendørs. Installationen kan ifølge virksomheden klares på få timer.
Batteriet kommer i to modeller i samme størrelse kaldet BAT-5 og BAT-10, som har 5-10 kilowatttimers lagring og begge har en effekt på 3,6 kilowatt. Batteriet understøttes af en app, der illustrerer strømforbruget fra batteri, solceller og elnet samt besparelser i kroner og i CO2.
Mere information på:
http://www.xolta.com