hi Tech and Industry Scandinavia

Technomania-talks om fremtidsteknologi og bæredygtighed

Selv om Technomania i høj grad er et oplevelsesunivers for øjnene med spektakulære konstruktioner, demoer og spe-cialevents, er der også masser at lytte til. Årets konferenceprogram byder på 32 talks om bæredygtig industri, fremtids-teknologi, bæredygtig ledelse og startup.

Nedenstående er blot et udpluk fra de mange talks for at vise bredden af emner.

Eksponentielle teknologier som nøglen til den grønne omstilling er emnet for Anders Quitzau, der er partner i konsulentvirksomheden Sustania. Gennem konkrete cases vil Anders Quitzau fortælle, hvordan teknologier som AI, blockchain, IoT og 5G kan accelerere bæredygtigheden i virksomheden.

Når det gælder tech-iværksætteri, vil der være rig lejlighed til at høre, hvad der rører sig på den danske startupscene. Hør fx Mikkel Sørensen fra startuppen Airflight fortælle om, hvordan Airflight gik fra at lave en flyvende bil til udviklingen af en batteridrevet drone, som kan løfte op til 100 kilo.

På Technomania kan man også høre topledere og eksperter fortælle, hvordan man leder en bæredygtig omstilling i forhold til klima, miljø og FNs verdensmål. Global direktør for bæredygtighed i Novozymes, Claus Stig Pedersen, fokuserer i sit indlæg på bæredygtighedsdagsordenen, som er i fuld gang med at transformere vores verden. Hvor kommer dagsordenen fra? Hvad driver den, og hvad er virksomhedernes rolle, lyder nogle af spørgsmålene, som tages op.

”2D or not 2D – that’s the question”. Sådan lyder overskriften for et indlæg af professor på DTU Fysik, Peter Bøggild, der fortæller om todimensionale materialer med ekstreme egenskaber. Siden grafen for ti år siden blev udråbt til fremtidens vidundermateriale, er hundreder af andre 2D-materialer kommet til. Hvor står vi i dag, og hvad har vi i vente? lyder oplægget til indlægget.

På IDAs hjemmeside for Technomania kan man læse mere om de enkelte talks og om programmet for hele eventen den 6. og 7. oktober.

IDAs ”Technomania” foregår i hal F den 6. og 7. oktober

Du kan tilmelde dig Technomania  her.

Pressefotos og pressemateriale i øvrigt kan downloades på: Presse Technomania | IDA

Pressekontakt i Ingeniørforeningen, IDA: Ole Haun, mobil: 22 15 46 16 mail: oha@ida.dk