Sikkerhed i supply chain

Produktionsvirksomheder var nogle af de første til at mærke konsekvenserne af corona-pandemien. Allerede først på året, da kinesiske virksomheder lukkede deres produktioner, medførte det en strøm af manglende og forsinket leveringer. Da så pandemien spredte sig til store dele af verdenen, begyndte mange virksomhedsledere at indse, hvor afhængige de egentlig har været deres leverandører. Dette har blandt andet betydet, at man på det seneste har kunne læse, hvordan større danske virksomheder har gennemgået deres forsyningskæder. Produktionsvirksomheder har nemlig ofte benyttet sig af single source på produkter og komponenter, fordi det har den klare fordel, at det ikke er tidskrævende. Dertil har spørgsmålet været om outsourcing eller insourcing var mest fordelagtigt, men hvad pandemien har lært os er, at vi i høj grad bør stille spørgsmålet om dual sourcing. Hvilket betyder, at man har to leverandører af samme produkt. Dette vil tilføre robusthed, stabilitet, elasticitet og vil yderligere kunne fremme efterspørgselsforhold og effektivisere leveringstiden i den enkelte virksomhed.

I udvælgelsen af en dual source bør man evaluere potentielle risikoer og scenarier og derudfra vælge en leverandør, der ikke er sårbar overfor disse risikoer og samtidig er uafhængig af den anden leverandør, hvilket betyder, at det ikke kun er nødvendigt at kende leverandørens lokation, men også leverandørens underleverandør.

Med mange års erfaringer med kvalitet og dual sourcing kan Seritronic med fordel anvendes som en sourcing specialist, hvis man ønsker leveringssikkerhed. Vi har stort kendskab og erfaring med vores asiatiske samarbejdspartnere, der er opbygget gennem mange år. Dette betyder, at vi kan tilbyde vores kunder konkurrencedygtige priser, men at vi med dual source ikke er geografisk afhængig af et enkelt land. Desuden kan vi med back up produktion og lager centralt i Danmark sikrer kompromisløs leveringssikkerhed på små såvel store seriestørrelser.