Seritronic sætter fokus på verdensmålene

Hvordan kan en mellemstor nordjysk produktionsvirksomhed bidrage til at løse nogle af klodens største problemer?

I 2015 nedsatte FN 17 mål og 169 delmål, der frem til 2030 skal sætte kursen for en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten. Dette indebærer blandet andet afskaffelse af fattigdom og større fokus på klimaindsatsen. En meget ambitiøs global udviklingsplan, der for mange kan virke overvældende. Det er dog ikke desto mindre en opgave Seritronic har valgt at tage arbejde med. Under sloganet ”Fra verdensmål til hverdagsmål” har kvalitetschef hos Seritronic, Tina Kramer, sat Seritronic under luppen for at finde frem til, hvordan Seritronic kan være medvirkende til en mere bæredygtig udvikling. Hun siger følgende om projektet:

”Vi er langt bedre til at løfte i flok. Vi inddrager derfor den enkelte medarbejder, så vi alle tager ejerskab for at gennemføre de forskellige tiltag. Tiltagene vil fortsætte i årene fremover”.

Følgende initiativer er allerede blevet igangsat hos Seritronic: plastkrus er blevet udskiftet til bæredygtige papkrus, vand bliver serveret i kander i stedet for plastflasker og belysning vil blive udskiftet til LED. Initiativerne skal dog kun ses som startskuddet, da en udvikling mod en mere bæredygtig produktionsvirksomhed er en proces.  En boks til forslag om hvordan Seritronic kan bidrage yderligere er derfor blevet opstillet. Seneste har ledelsen i Seritronic valgt at bidrage til verdensmålet ”Afskaffelse af fattigdom” ved at støtte SOS Børnebyerne med et årligt beløb. Et initiativ som flere medarbejdere har fundet ekstraordinært.

”Som en mellemstor dansk virksomhed med en stor eksport andel, ser jeg det som en pligt og en selvfølge, at vi tager ansvar for – og bidrager til at ”skubbe” de 17 verdensmål i den rigtige retning. En ting er at implementere forbedringer internt i firmaet, noget helt andet er at have mulighed for at hjælpe ude i verden. At Seritronic har mulighed for dette er en stor glæde for os i ejerkredsen” sådan lyder det fra Seritronics direktør