E-mobility tilpasses til hverdagsbrug: hurtig opladning med strømme på op til 500 A

Producenter af drivere og elektriske køretøjer kræver kortere ladetider, fordi det bidrager til et køretøjs bæredygtighed i hverdagsbrug samt accept af elektrisk mobilitet. Med High Power Charging (HPC) har Phoenix Contact udviklet en ladeteknologi, som oplader et batteri til 100 km rækkevidde på blot 3-5 minutter. Kernen i denne teknologi er et kraftigt ladestik med intelligent afkøling, som muliggør en ladestrøm på op til 500 A og/eller en ladekapacitet på 500.000 W.

Indtil nu har hurtig opladning kun være muligt med strømme på op til 200 A. Væsentlig højere strømme er imidlertid nødvendige for at opnå markant kortere ladetider. Konventionel ladeteknologi ville resultere i overophedning – eller ville kræve større og mere besværlige kabeldiametre.

E-mobility tilpasses til hverdagsbrug

Phoenix Contacts HPC teknologier er baseret på et aktivt kølingssystem, som gør opladning af strømme på op til 500 A muligt uden at gå på kompromis med sikkerhed eller brugervenlighed. Vi anvender en miljøvenlig og vedligeholdelsesvenlig vandglykol blanding som kølemiddel. Det afkøler både ladekablet og DC kontakterne i køretøjsstikket. Takket været sin enestående termiske ledeevne fungerer kontaktholderen også som køleelement. Integrerede temperatursensorer måler varmeudviklingen i realtid. En controller evaluerer de opsamlede data og regulerer afkølingen. Dermed forebygges overophedning og samtidig øges kølesystemets energieffektivitet.

HPC køretøjsstikket er baseret på det etablerede Combined Charging System for Europa og Nordamerika og er derfor fuldstændig CCS-kompatibelt. Derudover er det nemt at vedligeholde, fordi montagerammen og DC kontakterne nemt kan udskiftes, hvis de bliver beskadiget, uden at det er nødvendigt at tømme kølevæsken. Takket være integrerede temperatur- og gaslækagesensorer er det også sikkert. Selv det fleksible og brugervenlige HPC ladekabel advarer brugeren på et tidligt tidspunkt i tilfælde af en sikkerhedsrisiko takket være den slidtageindikator, der er integreret i kabelkappen.

Læs mere om E-mobility: https://www.phoenixcontact.com/online/portal/dk?1dmy&urile=wcm%3apath%3a/dkda/web/main/solutions/subcategory_pages/E_Mobility/07f38fe8-e1d6-4612-8fd2-777df5227c16