Seritronic A/S

Corona virussen har sendt nordjysk virksomhed på en “positiv” rutsjebanetur

Da Corona virussen først brød ud i Kina betød det for mange virksomheder leveringsproblemer. Dette fik den nordjyske virksomhed, Seritronic, til at tilbyde eksisterende såvel som nye kunder muligheden for at starte produktion op hos dem. Endda uden opstartsomkostninger, da direktør Hans Henrik Pedersen anså de mange danske virksomheder som en slags gidsler af virussituationen.

”Vi tilbyder, at kunden kan få lagt produktionen hos os, hvis de er nervøse for at sende ting frem og tilbage til Kina. Det kan blive en dyr affære at gå at vente på varer, så vi gør det her uden opstartsomkostninger, så ingen bliver total pelset, mens det står på” sådan lød det fra Hans Henrik Pedersen tilbage i januar, da Corona virussen primært herskede i Kina.

Dette satte gang i produktionen, hvor medarbejderne måtte løbe ekstra stærkt. For at kunne følge efterspørgslen trådte en række produktionsmedarbejder i kraft og tilbød deres arbejdskraft uden for den ordinære arbejdstid. Arbejdsglæden var dog stadig at spore hos medarbejderne.

”Det har da betydet, at vi har fået lidt mere arbejde. Lidt nyt også. Det er dejligt at have noget at lave. Jeg kan godt lide det” sådan lyder det fra Bitten Nielsen, der arbejder som montør i produktionen i Støvring.

Det var ganske få, der forventet, at en virus så langt væk som i Kina skulle lukke Danmark ned på grund af smittefare. Men intet mindre må Seritronic og det resterende danske erhvervsliv forholde sig til, at det nu er situationen.

Nye tiltag er nødvendige

Seritronic har som mange andre lyttet til regeringens anbefalinger og retningslinjer som kom efter onsdagens pressemøde, hvorfor de også har foretaget en række tiltag for at formindske smittefaren.

”Vi har indført nogle drastiske forholdsregler, både i forhold til vores ansatte, vores kunder og leverandører. Vi adskiller vores medarbejdere, så det administrative personale ikke må gå ud i produktionen, og produktionen ikke må gå ind på kontoret. På samme måde har vi adskilt toiletfaciliteterne for de to grupper” lyder det fra Hans Henrik.

Dette er ikke det eneste tiltag, men et af mange som ledelse i Seritronic har truffet. De nye tiltag betyder desuden opdelt kaffe- og frokostpauser, aflyste møder inde og uden for huset, ekstra rengøring og så opfordrer ledelse deres medarbejdere til at følge anvisninger og droppe aktivitet efter arbejde.

Ledelsen forholder og revurderer løbende situationen. Mandag morgen blev medarbejderne derfor informeret om endnu et nyt tiltag. Dette betyder, at produktionen nu vil blive opdelt i et dag- og aftenhold, så medarbejderne ikke opholder sig for mange sammen.