To USB-PD løsninger forenkler Power Delivery (PD) i det voksende markede for USB Type-C™ ladning

August 2019

MC1475dk

To USB-PD løsninger forenkler Power Delivery (PD) i det voksende markede for USB Type-C ladning

Nøglepunkter:

  • Certificeret USB 3.1 PD SmartHubUSB705x IC med HostFlexing og PDBalancing
  • HostFlexing eliminerer kryptiske labels, PDBalancing håndterer den generelle systemeffekt
  • Standalone UPD301A USB Type-C PD kontroller til grundlæggende USB Type-C PD opladning
  • UPD301A med enkelt og dobbelt port drift og enkel pin konfigurerbar implementation

Microchip annoncerer to nye løsninger der forenkler USB Type-C PD designs for at fjerne den kompleksitet og de høje omkostninger der er forbundet med implementering af USB Type-C i forskellige applikationer.

Som en af markedets første USB-IF-certificerede USB 3.1 SmartHub komponenter med integreret understøttelse af Power Delivery (TID1212), muliggør USB705x familien hurtig ladning og introducerer unikke PD implementationer kaldet HostFlexing og PDBalancing. UPD301A er en standalone USB Type-C PD kontroller der forenkler implementationen af grundlæggende USB Type-C PD ladning betragteligt, hvilket gør den ideel til applikationer såsom bagsædeopladning i biler, bærbart udstyr og offentlige ladestationer.

USB705x familien inkluderer to unikke funktioner der forenkler USB Type-C PD implementationer: HostFlexing og PDBalancing. HostFlexing forenkler brugerens docking station oplevelse ved at give alle USB Type-C porte mulighed for at fungere som “notebook” porten, så der ikke skal bruges kryptiske kabler der forsøger at forklare den overordnede funktionalitet af hver USB Type-C port. PDBalancing leverer en metodik der lader producenter styre systemeffekten gennem centraliseret styring, hvilket i sidste ende sparer forbrugeren penge ved at kunne lade flere PD aktiverede enheder med mindre samlet strøm.

For at efterleve forbrugerkrav om hurtigere mobilopladning og data streaming, kombinerer USB705x familien native support af USB Type-C PD med USB 3.1 SuperSpeed datahastigheder på 5 Gbps. Familien, der er ideel til PC skærme og infotainment udstyr i biler, består af USB7050, USB7051, USB7052 og USB7056, så der er forskellige USB konfigurationer der efterlever forskellige PD og USB Type-C designbehov. USB7050 understøtter f.eks. tre PD-enablede upstream og downstream USB Type-C porte, medens USB7056 kun leverer en upstream port sammen med fem traditionelle Type-A downstream porte.

De nye hubs understøtter også de driver assistance applikationer der fås på alle mobile håndsæt så en telefons grafiske brugerinterface kan vises på en bils skærm, samtidig med at den mobile enhed oplades.

Idet smartphones i stigende grad kræver mere end standard BC 1.2 effekt, skal udviklere af elektroniske systemer nemt kunne implementere grundlæggende højeffekts opladning i systemer. UPD301A leverer en enkel standalone løsning til implementering af USB Type-C PD ladning i forskellige applikationer. Komponenten understøtter både enkelt og dobbelt port drift og anvender en pin konfigurerbar implementation der fokuserer på brugervenlighed. UPD301 komplementerer Microchips voksende familie af USB hubs og muliggør løsninger med ren opladning eller fuld data, video og strømstyring.

USB705x og UPD301 leveres med en komplet løsning der inkluderer MPLAB® Connect Configurator hub konfigurationsværktøjer, evalueringskort med layout diagrammerog Gerber filer der alt sammen reducerer udviklingstiden.

De UPD301A og USB705x familier der fås i dag er:

 

Enhed PD upstream PD Type-C downstream Standard Type-C downstream* Type-A downstream
USB7050** Ja 2 porte Ingen 2 porte
USB7051 Ja 1 port 1 port 2 porte
USB7052 Ja Ingen 2 porte 2 porte
USB7056 Ja Ingen 1 port 5 porte

 

*Standard Type-C er blot 15W effekt (inkluderer ikke PD).
**Kvalificeret til biler (AEC-Q100)

 

Yderligere information kan findes på: USB705x og UPD301A

MC1475dk