Phoenix Contact E-Mobility er “2019 Innovator of the Year”

Phoenix Contact E-Mobility er “2019 Innovator of the Year” (Photo: Uwe Erensmann/@uepress)

Det er officielt: Phoenix Contact E-Mobility er “2019 Innovator of the Year”

Michael Heinemann, CEO hos Phoenix Contact E-mobility, modtog officielt erhvervsprisen, der uddeles af den tyske finansportal ”DDW –“Die Deutsche Wirtschaft” – ved en ceremoni i Düsseldorf. “Vi er beærede over, at juryen udvalgte os. Vi forventede ikke samtidig også at modtage publikumsprisen People’s Choice Award”. I alt 20 virksomheder blev præmieret, men kun tre af dem blev også tildelt People’s Choice Award efter en læserafstemning.

The People’s Choice Award blev overrakt personligt af vinderen af æresprisen, Dr. Vladimir Klitschko. Den innovative High Power Charging (HPC) teknologi, som Phoenix Contact E-Mobility har udviklet var med sit lynopladningsstik udslagsgivende for nomineringen. ”De lyttede til deres kunder” sagde pristaleren Armin Reins, ejer af agenturet Reinschlassen og prisvinder i 2018. Med HPC-teknologien kan elektriske køretøjer lades op til en rækkevidde på 100 km på blot 3-5 minutter. Det er en afgørende milepæl for fremtidens mobilitet. Den innovative teknologi gør det muligt for elbiler at blive opladet på samme tid, som en traditionel optankning på tankstationen i dag.

Kernen i denne vigtige, avancerede udvikling inden for ladeteknologi er et miljø- og vedligeholdelsesvenligt væskekølingssystem, der er integreret i ladestik og kabel. Det muliggør en ladeeffekt på op til 500 kW. Systemets kølingseffekt reguleres på baggrund af behov via real-time temperaturmåling, som også forebygger overophedning på en sikker måde. Robert Ewendt, leder af HPC-ladeprojektet, fortæller: ”Vores research for denne ladeteknologi og ladestikkets design blev praktisk talt bygget op fra bunden. Den eneste del, der er specificeret i standarder, er pinbelægningen.”

“Die Deutsche Wirtschaft” er en forretningsplatform og et informationsnetværk for forretningsledelse i Tysklands største virksomheder. Formålet er at forbinde den tyske økonomis aktører med hinanden. Mere end 80.000 entreprenører, administrerende direktører og ledere – læserne af DDW nyhedsbrevet – blev bedt om at stemme blandt de nominerede til titlen ”Innovator of the Year”.

 

Læs mere om E-mobility fra Phoenix Contact

Læs mere om HPC