Nye ISO 26262 funktionssikkerheds pakker forenkler design af ASIL B og ASIL C sikkerhedsapplikationer med dsPIC®, PIC18 og AVR® mikrokontrollere

Nye ISO 26262 funktionssikkerheds pakker forenkler design af ASIL B og ASIL C sikkerhedsapplikationer med dsPIC®, PIC18 og AVR® mikrokontrollere

Certificeret funktionssikkerheds løsning fra Microchip accelererer udviklingen og certificeringen af sikkerhedsapplikationer til biler

CHANDLER, Arizona, 20. oktober 2021 — Sikkerhed er et nøgleelement i applikationer til biler for at sikre pålidelig drift og brugerens velbefindende. Microchip Technology Inc. (Nasdaq: MCHP) tilbyder nyligt certificerede sikkerhedspakker, så ingeniører kan udvikle deres produkt i henhold til ISO 26262 funktionssikkerhed standarden. Microchip annoncerer frigivelsen af ISO 26262 funktionssikkerhedspakker til dsPIC33C DSC’er (digital signal controller), PIC18 og AVR mikrokontrollere (MCU’er), for at accelerere udviklingen af sikkerhedskritiske designs til ASIL B og ASIL C sikkerhedsniveauer og certificeringer.

Det komplette funktionssikkerheds økosystem til dsPIC33C DSC’er inkluderer:

 • AEC Q100 Grade 0 kvalificeret funktionssikkerheds parat dsPIC33C DSC’er med dedikerede hardware sikkerhedsfunktioner
 • SGS TÜV Saar certificeret ASIL B Ready FMEDA (Failure Modes, Effects and Diagnostic Analysis) rapport og FSM (Functional Safety Manual)
 • TÜV Rheinland certificeret funktionssikkerheds diagnosticerings biblioteker til designs rettet mod ASIL C
 • En funktionssikkerheds referenceapplikation der illustrerer de nødvendige skridt for udvikling af kompatible designs og den dokumentation der skal skabes for at efterleve ASIL B eller ASIL C
 • Forskellige funktionssikkerheds analyserapporter og certificeringsrapporter der letter efterlevelse og certificering

Det komplette funktionssikkerheds økosystem til PIC18 og AVR MCU’er inkluderer:

 • AEC Q100 Grade 1 kvalificeret funktionssikkerheds parat PIC18-Q84 MCU’er med CAN FD og AVR DA MCU’er med LIN interfaces, begge med hardware understøttelse af kapacitive touch sensorer
 • SGS TÜV Saar certificeret ASIL B Ready FMEDA (Failure Modes, Effects and Diagnostic Analysis) rapport og FSM (Functional Safety Manual)
 • Funktionssikkerheds diagnostik biblioteker
 • ASIL B Ready certifikater og certificeringsrapporter der letter efterlevelse og certificering

Om en ingeniør er ny til ISO 26262 funktionssikkerhed eller er en erfaren ekspert, har Microchip erfaringer og løsninger der hjælper med at efterleve funktionssikkerhedskrav og få certificeret designs, samtidig med at omkostninger, risiko og udviklingstiden minimeres.

Sammen med vores udviklingsværktøjer, der leveres med sikkerhedsdokumenter, gør de nedenstående funktionssikkerhedspakker det muligt for ingeniører at udvikle kompatible systemer.

Microchip tilbyder tre ISO 26262 funktionssikkerheds pakker der hjælper deres kunder med forskellige erfaringsniveauer og i forskellige evalueringsstadier og design cyklusser:

 • Den grundlæggende pakke for funktionssikkerhed tilbyder grundlæggende ressourcer såsom den ASIL B Ready certificerede FMEDA og sikkerhedsmanual til kunder der skal evaluere funktionssikkerheds niveauer og design af sikkerhedskritiske applikationer til biler.
 • Starter pakken for funktionssikkerhed tilbyder ASIL B Ready certificeret FMEDA og sikkerhedsmanual, reference applikation og ASIL C kompatible diagnosticeringsbiblioteker der hjælper udviklere forstå den ISO 26262 kompatible udviklingsproces og de rapporter der skal genereres for at efterleve standarden.
 • Den fulde pakke for funktionssikkerhed tilbyder en komplet løsning til begyndere og rutinerede eksperter der forenkler design og certificering af sikkerhedskritiske applikationer til biler. Foruden tilbuddene i starter pakken inkluderer den fulde pakke certificerede diagnosticeringsbiblioteker med kildekode og tilhørende sikkerhedsanalyserapporter til designs rettet mod ASIL C.

Foruden funktionssikkerheds pakkerne tilbyder Microchip en TÜV SÜD-certificeret design værktøjspakke til vores MPLAB® udviklingsværktøj økosystem for at lette kvalificeringen af værktøjerne. Det inkluderer en TÜV SÜD-certificeret MPLAB XC funktionssikkerheds kompiler med TÜV SÜD-certifikat, en funktionssikkerheds manual til kompileren samt sikkerhedsplaner og komplet værktøjsklassifikation med kvalifikationsrapporter for kompileren, MPLAB X Integrated Development Environment (IDE), MPLAB Code Coverage og alle programmer i MPLAB udviklings økosystemet. Microchip tilbyder også Functional Safety Ready CAN FD og LIN transceivere og andre tilhørende enheder, herunder spændingssupervisor enheder der kan bruges med funktionssikkerheds parate DSC’er og MCU’er i mange forskellige applikationer til biler.

“Efterhånden som bilerne bliver mere sofistikerede og får mere elektronik, bliver funktionssikkerheds kravene strengere og strengere. For at hjælpe vores kunder til hurtig udvikling af sikkerheds applikationer uden at bryde deres budget og med minimal risiko, har Microchip udvidet deres tilbud af certificeret sikkerheds dokumentation og diagnosticerings selvtest biblioteker, udviklingsværktøjer og teknisk support,” sagde Joe Thomsen, vice president for Microchips MCU16 forretningsenhed.  “Som en nøgleleverandør på bilmarkedet vil vi fortsat udvide vores understøttelse af funktionssikkerhed for at give vores kunder en konkurrencemæssig fordel.”

“Som et akkrediteret certificeringsorgan for funktionssikkerhed, tilbyder TÜV Rheinland uafhængig revision, verifikation, vurderings og certificerings ydelser relateret til ISO 26262 og IEC 61508 der sikrer kvalitet og sikkerhed,” sagde Thomas Steffens, leder af certificeringsorganet for funktionssikkerhed og cybersikkerhed hos TÜV Rheinland. “Som et resultat af vores vurdering baseret på vores certificeringsprogram i henhold til ISO 26262, bekræfter vi at sikkerhedsdiagnosticerings bibliotekerne til dsPIC33C DSC-serien fra Microchip efterlever kravene til ASIL C. Derfor kan diagnosticerings bibliotekerne anvendes i bil sikkerheds relaterede applikationer rettet mod ASIL C.”

Udviklingsværktøjer

ISO 26262 funktionssikkerheds parate dsPIC33C DSC’er, PIC18 og AVR MCU’er understøttes af de TÜV SÜD certificerede MPLAB XC16 og MPLAB XC8 funktionssikkerheds kompilere (SW006022-FS og SW006021-FS), MPLAB Code Coverage værktøjet (SW006026-COV), MPLAB X IDE, MPLAB udviklings økosystem debugger/programmere og sikkerheds dokumentations pakken for at lette kvalifikationsarbejdet.

Tilgængelighed

Læs mere om funktionssikkerheds pakkerne til dsPIC33 DSC’er på http://www.microchip.com/dsPIC33-ISO26262.

Yderligere information om PIC og AVR MCU’er der er ASIL B ready kan findes på http://www.microchip.com/PIC-AVR-ISO26262.

Ressourcer

Billeder i høj opløsning er tilgængelige gennem Flickr eller ved redaktionel kontakt (må gerne publiceres):

MC1570dk

Nye ISO 26262 funktionssikkerheds
Nye ISO 26262 funktionssikkerheds