Intelligent ladestyring til E-mobility

Phoenix Contacts EV Charging Suite er en skalérbar løsning til ladestyring. Den optimerer driften af ladestationer og sikrer rådighed og fleksibel udvidelse.

Med det stigende antal elbiler på vores veje, stiger også efterspøgslen efter lademuligheder. Trenden går i retning af større ladeparker med korte ladetider. Planlæggere og konstruktører af disse ladeparker mødes af udfordringen med at sikre den optimale ladestrøm til hvert ladepunkt med den begrænsede forsyningstilslutning på stedet. Samtidig skal sikker drift med høj rådighed sikres under hensyntagen til andre forbrugere og generatorer. EV Charging Suite tilbyder løsningen til denne udfordring: det integrerede belastningsstyringssystem fordeler den tilgængelige tilsluttede belastning til alle ladepunkter i overensstemmelse med nogle konfigurerbare regler. Det forebygger, at hovedforsyningen lægges ned af en overbelastning og sikrer derfor ladeparkens tilgængelighed.

Kunder, der benytter ladeparken, ledes intuitivt gennem processen ved den centrale terminal via en touch screen lige fra autorisation til afslutning af ladeprocessen. Kunden afregnes præcist på baggrund af forbruget via Open Charge Point Protocol (OCPP). Softwaren udgør grænsefladen mellem føreren af det elektriske køretøj, leverandør, netværksoperatør og ladeparkoperatør.

Ladeparken konfigureres, kontrolleres og overvåges via en browser. Webinterfacet kan anvendes til at håndtere brugere og ladepunkter samt til autorisation af ladeprocedurer. Nye ladepunkter kan tilføjes enkelt, uden at hele ladeparken skal konfigureres igen. Skræddersyede brugerroller for systemoperatører, serviceteknikere og driftspersonel giver de rigtige rettigheder til alle opgaver.

Der fås EV Charging Suite licenser, der passer til ladeparkens størrelse: 10, 30 eller 50 ladepunkter. Der fås også økonomiske licenser til opgradering. På forespørgsel leveres softwaren også allerede installeret på en industri-pc fra Phoenix Contact, som er egnet til udendørs installation, og som fungerer som central terminal. Det reducerer opgaven med installation og konfiguration.

Læs mere om EV Charging Suite