HI messe 2023 – Elspec PureBB elkvalitetsanalysator

På HI-messen 2023 stand G5778 præsenterer Elma Instruments elkvalitetsanalysatoren Elspec PureBB. Elspec er blandt Verdens førende producenter af instrumenter og software til elkvalitetsanalyse og energilogning. Produktsortimentet spænder fra håndholdte instrumenter til logning på etfasede installationer til fastmonterede tavlekomponenter med avancerede overvågningsfunktioner. Fælles for Elspecs loggere er softwaren PQSCADA Sapphire, som tilbyder dataanalyse med en enestående og hidtil uset detaljegrad.

PureBB er den mest mobile produktserie i Elspecs katalog. PureBB er simpel og undseelig i udtrykket, men man skal ikke lade sig narre; selvom den er uden skærm og unødvendige knapper, er betjeningen tæt på idiotsikker, da dioder indikerer om strømtænger og fasefølge er korrekt, og optagelse med høj samplefrekvens starter automatisk. Realtidsvisning af værdier kan ses på Elspecs Sapphire app (gratis) eller i PQSCADA Sapphire, som PureBB tilsluttes via USB, ethernet eller Wi-Fi.

Måledata overføres automatisk ved tilslutning af PureBB til PC, men kan også indlæses manuelt fra SD-kort. Elspec benytter en patenteret datakomprimeringsalgoritme, som muliggør kontinuerlig optagelse med høj samplefrekvens i noget nær uendelig længde; et års optagelse kan være på et 4 GB SD-kort, og hukommelseskortet kan skiftes mens en optagelse er i gang.

PQSCADA Sapphire er softwaren, som understreger, at PureBB ikke er som andre Klasse A-energianalysatorer. PQSCADA Sapphire er nok det mest omfattende analysesoftware til elkvalitetsanalyse til dato, og som navnet antyder, er det muligt at organisere, samle og håndtere sine målinger som i et SCADA-/SRO-system; oprindeligt udviklet til fastmonterede tavlekomponenter kan indsættes diagrammer (fx etstregsskema) med lokation af forskellige komponenter med realtidsvisning af måleværdier, og har man instrumenter på forskellige geografiske lokationer, kan disse på samme vis registreres på det integrerede kort. Analysefunktioner og visualiseringer i form af trend- og sinuskurver er på samme tid velkendte og nyskabende; analysedata kan frit vælges og overlejres med andre måleværdier, hvilket muliggør minutiøs analyse af de mindste hændelser spredt over alle tænkelige parametre.

Se mere på http://www.elma.dk eller ring på 70 22 10 00.