Eltraco Automation og Robot Nordic fremviser automationsløsninger på E-22

Eltraco Automation teamer op med sin automationspartner Robot Nordic på årets E-22 elektronikmesse. I fællesskab vil de to Odense-virksomheder fremvise eksempler på automationsløsninger, der er skræddersyet til den danske elektronikbranches behov for intelligent, fleksibel automation.

Gennemtænkte automationsløsninger er én af nøglerne for at bevare den danske elektronikbranches konkurrencedygtighed i hård konkurrence med udlandet.

Derfor har vi hos Eltraco Automation valgt at invitere vores automationspartner, robotintegratoren Robot Nordic, med på vores stand på årets elektronikmesse, der løber af stablen den 30. august til 1. september i Odense Congress Center.

I fællesskab vil vi fremvise eksempler på automationsløsninger, der kan automatisere ellers traditionelt manuelle processer inden for elektronikproduktion.

”Vi ser et enormt og stadig uopfyldt potentiale for automationsløsninger til elektronikbranchen. Især i en nordisk kontekst, hvor elektronikproducenterne ligesom så mange andre nordiske industrivirksomheder er nødt til at producere smart og effektivt for at være konkurrencedygtige med udlandet,” siger Mikael Thomsen, administrerende direktør i Eltraco Automation.

Minirobotter og cobots

Han har i den forbindelse valgt at udvide Eltraco Automations stand for at få plads til både Eltracos standardsortiment af SMT-udstyr og en række automationsdemoer.

Blandt de løsninger, som vil blive vist frem i løbet af messens tre dage, finder man en cobot til fuldautomatisk håndtering af printkort, så man derved kan forvandle en batchmaskine til en integreret del af produktionslinjen.

Der vil tilsvarende blive demonstreret en UR10 robotløsning til palletering samt ikke mindst en serie minirobotter kaldet Dobot, der eksempelvis kan bruges til en lang række håndteringsopgaver, og som Robot Nordic oplever stor efterspørgsel på.

”Vi ser frem til at inspirere de besøgende og gerne gå i dialog med dem om de mange businesscases, vi ser. Mange tror stadig, at automation primært er til højvolumenproduktion, men der findes også et bredt spænd af løsninger til lav- og mellemvolumenproduktion, som netop er det, man typisk har behov for i den danske elektronikbranche,” siger Anders Martiny, CEO i Robot Nordic.

Fuldautomatisk produktionslinje

Et af de tilbagevendende temaområder på E-22-messen er Produktion i Danmark-området, hvor Eltraco Automation sammen med en række øvrige maskinleverandører vil fremvise kreative og nytænkende bud på, hvordan man kan bibeholde elektronikproduktion i Danmark.

Her kan man blandt andet opleve en prototype på en løsning til robotmontage af THT-komponenter til lavvolumen-produktion. Løsningen er en del af et igangværende MADE-demonstrationsprojekt (Manufacturing Academy of Denmark), som Robot Nordic er projektpartner i.

”Vi vil virkelig lægge os i selen for at fremvise nogle automationsløsninger, der forhåbentligt vil få de besøgende til at spærre øjnene op og gå hjem med masser af inspiration,” slutter Mikael Thomsen.

E-22 er Danmarks største elektronikmesse med mere end 100 udstillere. Du kan læse mere om messen og registrere dig gratis her.