Design skræddersyede huse hurtigt med en konfigurator

Elektronikkomponenter bliver også smartere

Smarte komponenter baseret på single-board computers eller embedded printkort kræver huse, der er tilpasset til deres krav – skræddersyede i design og forberedt til at imødekomme den faktiske tilslutningsteknolgi. UCS seriens universalhuse har mange fordele her – og kan konfigureres helt enkelt online.

Termen “smart” bliver næsten brugt for meget – selv elektronikhusene er nu smarte. Men de er ikke smarte bare fordi, de ser godt ud; der er meget mere i dem end det. Hvor smart et produkt er, har mere at gøre med summen af produktets egenskaber. I tilfældet med et hus skal der først og fremmest kigges på funktionaliteten og derefter på modularitet og tilpasningsevne. Som ”indpakning” for elektronikkenen er det helt ok, at selv et hus kan være smart. På baggrund af den digitale transformation, der drives frem af Industry 4.0 og Industrial IoT samt visionen om the All Electric Society, som indvarsles med mobilitets- og energirevolutionen, bliver udviklere i dag mødt med mange udfordringer. Trenden mod mere funktionalitet og mere effektiv kommunikation bliver også tydelig i selve enhederne – pålidelig og fremtidsorienteret elektronik er de foretrukne emner for brugere af embedded systemer og single-board computere (SBC’er). Fleksibilitet og tilgængelighed er helt øverst på kravsspecifikationen.

Ved udvikling af nye komponenter baseret på embedded systemer eller SBC’er kan producenter reagere hurtigt på markedskrav. Udviklingsarbejdet reduceres ved hjælp af et bredt udvalg af tilgængelige produkter. Derfor er det en win-win situation for producenterne: De sparer udviklingstid og kan udvikle mere effektivt. Med kombinationen af tilpasningsklare husløsninger og standard interfaces leverer Phoenix Contact industrielle løsninger baseret på etablerede standarder og fælles standarder for en lang række krav.

Lyst til at læse hele artiklen? Du kan downloade den her:
8855_Elektronikkomponenter bliver også smartere

Læs mere om UCS huse.