25 bar, dual shut-off fluid-modul til ODU-MAC industrikonnektorer

Til de populære serier af industriel, modulær forbindelsesteknik, ODU-MAC Silver- og White-Line, leverer virksomheden ODU nu et enkeltpolet modul til hydraulikoverførsel ved op til 25 bar, og modulet tåler 100.000 matings

I en lang række tekniske installationer indgår pneumatik og hydraulik side om side med elektriske signaler og forsyning af applikationen. I ODU’s meget udbredte ODU-MAC konnektorfamilier har pneumatik- og hydraulik-/fluid-moduler været en fast del af programmet i flere år. I takt med, at industri, medicosektor og maskinbyggere ser mulighederne for terminering af alle medier i samme interface, optræder der stadigt flere forespørgsler på højere ydelse og mere funktionalitet.

Det har medført, at ODU nu har udviklet et nyt fluid-modul til konnektorserierne ODU-MAC Silver-Line og White-Line. Det nye modul kan overføre væsketryk op til 25 bar og tåler som resten af ODU-MAC familien generelt 100.000 matings, trods den kompakte udformning. Det nye fluid-modul har desuden et dobbelt shut-off funktion, der effektivt lukker for væsken og eventuelt tilbageløb, når forbindelsen adskilles.

Modulet tillader tilslutning af G1/4-forbindelser af slanger med ydre diametre mellem 6 og 12 millimeter, og forbindelsen kan i sagens natur også overføre luft. I sidstnævnte tilfælde er det værd at lægge mærke til, at det nye modul også kan håndtere vakuum ned til -0,95 bar.

Dual shut-off modulet tænkes anvendt til hydraulik, kølevæsker, trykluft og andre medier, som således kan til- og frakobles problemfrit, eventuelt kombineret med de mange andre moduler inden for ODU-MAC programmet.

Modulær, frit konfigurérbar ODU-MAC

ODU har i mange år haft den modulære og frit konfigurérbare ODU-MAC familie på programmet af industrielle konnektorer. Familien består i dag af tre underserier, Blue-Line til priskritiske applikationer, White-Line til docking, medikoteknik mv. og Silver-Line til industrielle testformål med mange automatiserede tilslutninger og afbrydelser. Fælles er muligheden for at mikse power med signaler, high-speed og koaksial samt fremmede medier som hydraulik og pneumatik i én fælles housing. White- og Silver-Line serierne tåler mere end 100.000 matings, mens ODU garanterer over 10.000 matings med Blue-Line serien.

Med ODU-MAC har man ydermere den fordel, at man kan inkludere high-speed forbindelser i dedikerede pin-sæt, så man kan reservere pins til USB Type-C, HDMI, og andre highspeed-forbindelser i de kundespecifikke industrikonnektorer.

Som kunde eller designer kan man via ODU’s website frit konfigurere sin ODU-MAC konnektor og specificere det antal, der skal bruges. Den modulære opbygning og web-baserede konfiguration medfører en særdeles rimelig stykpris selv ved små kvanta, hvad der gør ODU-MAC oplagt til små og mellemstore serier og til nicheorienteret produktion til medikoteknik, dentalinstrumenter, industri, T&M samt utallige andre formål.

Læs mere om ODU-MAC