Danske Blue Ocean Robotics er en af verdens mest innovative og succesrige robotproducenter med kunder i flere end 80 lande. Desinfektionsrobotten UVD Robot, der anvendes i sundhedssektoren og medicinalindustrien, er verdensledende med en global markedsandel på over 75 pct. Blue Ocean Robotics’ forretningsmodel bygger bl.a. på tæt samarbejde med slutbrugerne, og virksomheden har hentet talrige priser og anerkendelser siden grundlæggelsen i 2013.

Men Blue Ocean Robotics tænker ikke kun nye tanker i forhold til produkter og anvendelsesmuligheder. Der bliver også arbejdet med at udvikle og optimere den daglige drift. Det har blandt andet ført til, at virksomheden har implementeret VMI – leverandørstyret lager – i forbindelse med indkøb af strategisk vigtige komponenter og hjælpemidler. Det er sket i samarbejde med Danmarks største stål- og teknikgrossist, Lemvigh-Müller.
Aktuelt sikrer Lemvigh-Müllers VMI-koncept Smartlager, at varer fra et stort antal producenter altid er til rådighed i rette mængde for Blue Ocean Robotics. Helt uden at trække på virksomhedens egne medarbejder-ressourcer. Det er en stor lettelse, konstaterer Anton Vittrup, Strategic Purchaser hos Blue Ocean Robotics:
– Det giver tryghed at vide, at vi har en meget høj leveringssikkerhed for komponenter, som er kritiske for vores produktion. Lemvigh-Müller er tilgængelige og tilpasser sit sortiment vores særlige behov. Det betyder, at vi kan source mere fra en enkelt leverandør og på den måde spare tid og ressourcer, siger han.
Samarbejdet med Lemvigh-Müller rækker videre end blot levering af komponenter. Lemvigh-Müller har sit eget dedikerede automationsteam, som løbende styrker sine kompetencer og er certificeret af markedets førende komponent- og systemproducenter. Det betyder, at teamet kan bidrage med viden i forbindelse med valg af komponenter og løsninger hos Blue Ocean Robotics.
– Med Lemvigh-Müller oplever vi en samarbejdspartner, der følger Blue Ocean Robotics tæt og engagerer sig i de udfordringer og opgaver, vi arbejder med. Det er en stor hjælp, både i forhold til konsolidering af leverancer og udvikling af tekniske løsninger, siger Anton Vittrup.
Ikke mindst hos unge, højteknologiske virksomheder kan indkøbsløsninger som VMI og EDI – elektronisk samhandel – udgøre strategiske vækstværktøjer. Det mener Tobias Høenhof, Account Manager hos Lemvigh-Müller.
– Indkøbsløsninger sikrer, at det, der er brug for til produktionen eller til serviceopgaver, altid er til rådighed, hverken mere eller mindre. Vel at mærke uden at trække på virksomhedens egne ressourcer. Dem er der som regel god brug for til andre opgaver i vækstvirksomheder. Effektive indkøbsløsninger er også med til at forberede virksomheden til vækst og dermed et godt argument over for potentielle investorer, siger Tobias Høenhof.
Aktuelt er Blue Ocean Robotics’ Smartlager-løsning baseret på et såkaldt box2box-system, som serviceres af en mercher fra Lemvigh-Müller. Det betyder, at robotproducentens egne medarbejdere kun er i kontakt med lageret for at hente varer. Opfyldning sørger Lemvigh-Müller for. En Smartlager-løsning fra Lemvigh-Müller kan også være baseret på automater eller vægtsystemer.