Nyt UPS-system skal reducere store datacentres CO2-forbrug

Den globale energiteknologivirksomhed Eaton er klar med et nyt kompakt, energieffektivt UPS-system, 9395X, til de helt store datacentre.

Efterspørgslen på energieffektive og pålidelige nødstrømsløsninger buldrer derudaf. Eaton, der har en lang historik med at producere UPS-løsninger med høj driftssikkerhed, udvider nu produktporteføljen med en UPS til datacentre i den helt tunge klasse.

Den kompakte 9395X UPS er skræddersyet til de såkaldte hyperscale datacentre, der agerer serviceplatform for sociale medier, e-handelssider, streamingtjenester eller søgemaskiner. Systemet er også velegnet til delingsbaserede datacentre – colocation – hvor operatøren udlejer udstyr, plads og serveropbevaring til forskellige kunder.

Systemet bygger videre på Eatons robuste Power Xpert 9395P UPS og er designet til at give datacentre den bedste modstandsdygtighed. Anlægget har en maksimal effekt på op til 1700 kVA* og en enestående effekttæthed.

Det kompakte system udleder varmen i toppen og behøver derfor ikke frigang bagtil. Samtidig optager UPS-enheden op til 30 procent mindre gulvplads end tilsvarende modeller og frigiver dermed plads til mere it-udstyr og minimerer omkostninger til installation.

Giver gensidig energiudveksling mellem datacentret og elnettet
9395X UPS-enheden leverer overlegen energieffektivitet takket være de siliciumcarbid-baserede omformere, der giver effektivitet på hele 97,5 procent i dobbeltkonvertering. Systemet kræver tilmed 30 procent mindre køling. Det gør det lettere for datacentret at reducere det samlede energiforbrug og dermed CO2-udledningen.

Samtidig sørger Eatons indbyggede EnergyAware-teknologi for, at datacentret kan sende energi tilbage til elnettet i spidsbelastningsperioder. Fx trækker UPS’en i tilfælde af kortvarige forstyrrelser i elnettet på den lokale oplagrede energi og kan tilmed sende overskydende energi tilbage til nettet. På den måde kan datacentre være med til at understøtte den grønne energiomstilling. Det betyder også, at datacenteroperatører kan sælge overskydende strøm på energimarkedet og reducere de samlede ejeromkostninger ved anlægget, samtidig med at datacentret hjælper med at balancere elnettet.

Pålidelig drift og fuld livscyklusanalyse

Det gennemtænkte design består af færdigbyggede delkomponenter og selvkonfigurerende power-moduler, der gør det nemt at installere systemet. De store systemer kan konfigureres med et enkelt klik, mens de indbyggede selvovervågningssystemer kræver færre vedligeholdelsestjek.

Desuden sikrer den patenterede hotSync-teknologi en pålidelig drift af UPS-enheden ved at synkronisere parallelle strømmoduler og UPS-enheder – uden at skulle være forbundet til internettet.

9395X UPS produceres på Eatons nyåbnede fabrik i Helsinki og leveres med en omfattende livscyklusanalyse og PEP-rapport, der dokumenterer systemets miljøpåvirkning gennem hele forsyningskæden fra produktion til bortskaffelse eller videre genanvendelse. Det gør det enkelt for datacentrene at inkludere i CO2-regnskabet og hjælper operatørerne med at nå deres bæredygtighedsmål.

Læs mere om Eatons 9395X UPS her.

 

* Som vil blive forlænget i løbet det kommende år