MC1382dk – MCP19122/3

Microchip annoncerer en ny DEPA (Digitally-Enhanced Power Analogue) buck kontroller til DC-DC effekt konvertering, der tilbyder større fleksibilitet end alle andre analoge styringsarkitekturer på markedet. Enkeltkreds MCP19122/3 løsningen styrer DC-DC konvertere og kan acceptere et input med spænding op til 42V, samtidig med at den regulerer et bredt outputspændings område fra 0,3V til 16V uden eksterne komponenter eller drivere.

Den interne PIC® mikrokontroller i MCP19122/3 kan dynamisk justere operationsfrekvensen, over- og underspændings grænser, strømgrænser, soft-start, spændings eller strøm output setpoints og maksimal driftscyklus. Denne mulighed for konfigurering tilbyder mange applikationsfordele. MCP19123 kan for eksempel dynamisk justere spændingsoutput til USB strømleverings krav, samtidig med at den justerer output overspændings lockout for at bevare krævende beskyttelsesgrænser der svarer til hvert outputspændings niveau.

MCP19123 buck controller tilbyder mange unikke egenskaber, herunder en programmerbar differentiel input forstærker der optimerer ydelse og minimerer systemspændings fejl. Denne mulighed for konfigurering tillader et bredt outputspændings område som det typisk ses i USB forsynings og batterilader applikationer. For forbedret integration i større systemer kan komponenten synkronisere til en ekstern klok og spændingsreference, eller levere den interne systemklok og reference som andre komponenter kan synkronisere efter. I server eller kommunikations udstyr giver dette mulighed for direkte opstart og nøjagtig tracking af strømforbrug over hele kortet.

Til applikationer med høj effekt kan flere outputs arbejde i parallel, så der opnås systemredundans og forbedret systempålidelighed. Kombineret med intern programmerbar diagnostik og fejl detektions egenskab som ikke har sin lige på markedet, er MCP19122/3 ideel til højt ydende intelligente effekt applikationer.

Denne komponent tilbyder også fremragende nøjagtighed til en strømforsyning med justerbart output. En MCP19122/3 DC-DC konverter implementation kan opretholde en indledende outputspændings nøjagtighed på 0,5 procent eller bedre. Foruden den skarpe spændingsregulering er MCP19122/3 designet til at levere markedsførende strømmåling, ved hjælp af en tabsløs induktionsstrømføler metode med specialiserede interne målekalibreringer. Komponenten kan direkte tilsluttes et common mode signal op til 16V og rapportere belastningsstrømmen i de fleste applikationer med en nøjagtighed på 5 procent, med en emuleret gennemsnitstrøm tilstandsstyring for hardware baseret cyklus for cyklus strømbegrænsning.

Komponenterne understøttes af Microchips suite af programmerings- og udviklingsværktøjer, herunder MPLAB® X Integrated Development Environment (IDE) og MPLAB XC8 kompilatoren.

The MCP19122 fås som vareprøve eller i produktionsvolumen i en 4 x 4 QFN pakning. The MCP19123 fås som vareprøve eller i produktionsvolumen i en 5 x 5 QFN pakning.

Yderligere information kan findes på Microchips hjemmeside på:  http://www.microchip.com/wwwproducts/en/MCP19123