MC1380dk – SAM R30

Microchip annoncerer SAM R30 System in Package (SiP), en enkeltkreds RF mikrokontroller (MCU) der indeholder en mikrokontroller med ultralavt strømforbrug og en 802.15.4 sub-GHz radio der leverer flere års batterilevetid, i en kompakt 5 mm pakning. SAM R30 SiP leverer design fleksibilitet og bevist pålidelighed i en lille pakning, hvilket gør den ideel til forbunden home, smart city og industrielle applikationer.

Efterhånden som antallet af trådløst forbundne batteridrevne systemer stiger, kan den strømbesparende SAM R30 efterleve de ekstreme strømkrav fra disse markeder, med funktioner der forlænger batterilevetiden med flere år. SiP er bygget med SAM L21 MCU, der udnytter Cortex® M0+ arkitekturen, den mest energieffektive ARM® baserede arkitektur der er til rådighed. SAM R30 har ultra laveffekts hviletilstande med et forbrug på blot 500nA og opvågning fra seriel kommunikation eller General-Purpose Input/Output (GPIO).

Muligheden for at operere i 769-935 MHz området giver SAM R30 SiP udviklere fleksibilitet til at implementere et punk til punkt, stjerne eller mesh netværk. Microchip hjælper udviklere hurtigt i gang med den gratis MiWi punkt til punkt/stjernenetværks protokol stak. Mesh netværks egenskaber vil kunne fås senere dette år. Noder udstyret med SiP kan positioneres op til en kilometer fra hinanden og afstanden kan fordobles med stjernetopologi. Når de bruges i et stjernenetværk leverer SAM R30 pålidelig wide-area dækning til applikationer såsom gadebelysning eller vind- og solcelleparker.

Udviklere kan påbegynde prototypning med ATSAMR30-XPRO udviklingskortet der koster $65. Det praktiske USB interfacede udviklingskort understøttes af det let anvendelige Atmel Studio 7 Software Development Kit (SDK)

SAM R30 SiP fås i to QFN pakninger, både som vareprøver og i produktionsvolumen.

  • ATSAMR30E18 i en 32QFN pakning
  • ATSAMR30G18 i en 48QFN pakning

Yderligere information kan findes på Microchips hjemmeside på: http://www.microchip.com/samr30