hi Tech and Industry Scandinavia

Iværksætteri til lands – til vands – og i luften

Iværksætteri og startup-virksomheder er klassiske publikumsmagneter på Technomania. Derfor er der afsat i alt 500 kvartmeter til Technomanias Startup Zone, hvor 20 meget forskellige startup-virksomheder præsenterer deres produk-ter og løsninger.

”Startupperne får god plads på Technomania, og det gør de, fordi tech-iværksætterne erfaringsmæssigt har stor interesse blandt de besøgende på Technomania. Deltagerne vil gerne ind at se, hvad Danmarks innovative hoveder er undervejs med. Derudover er det jo ikke mindst hos startup-virksomhederne, at vi møder nye ideer til løsninger og nye måder at gribe tingene an på,” siger Lene Christensen, der er direktør for Teknologi, Netværk og Kompetence hos IDA.

Og bredden af ideer og løsninger er stor hos de udstillende iværksættere, der præsenterer løsninger som populært sagt anvendes til lands, til vands og i luften.

Blandt de virksomheder, der tager afsæt i sidstnævnte element, finder man KiteX fra Søborg, som præsenterer hvad de selv forstiller sig må være verdens letteste mobile vindmølle, kaldet Wind Catcher.

Wind Catcher vejer 10 kilo og kan gøres funktionsklar på ca. et kvarter. Letvægtsvindmøllen retter sig bl.a. mod outdoorfolket og campere, som skal bruge strøm til fx laptop’en, elcyklen eller andet strømforbrugende grej.

Bag udviklingen af Wind Catcher står de to unge ingeniører Andreas Okholm og Christoffer Sigshøj, og de glæder sig til at vise Wind Catcher frem på Technomania.

”Det bliver spændende at se, hvad folk siger til vores produkt,” fortæller en forventningsfuld Christoffer Sigshøj fra KiteX.

Og den spænding deler KiteX givet med de mange andre startup-virksomheder, som er med på Technomania. I Startup Zone møder man fx også:

Virksomheden Exowave, som konverterer bølgeenergi til rent vand og elektricitet. Viking Drone, som udstiller flyvende robotplatforme. Og Move2X, der præsenterer et digitalt udviklingsspil til ledere, for nu blot at nævne nogle eksempler på bredden af udstillere i Startup Zone.

I det hele taget bliver der rig lejlighed til at snakke med og om iværksættere på Technomania. Blandt andet fra Startup Stage, hvor der er oplæg fra talere, som enten selv har startet virksomheder op eller på anden måde arbejder med startup-miljøerne.

Indlæg om funding

Finansiering af den gode iværksætteridé er selvsagt et centralt emne for startups, og også den side af sagen er i fokus på Startup Stage.

To stærke fundingkilder for virksomheder i Danmark, Innovationsfonden og Vækstfonden, er med på Technomania, hvor de gennem cases belyser arbejdet med at hjælpe virksomheders innovative produkter til markedet.

På Startup Stage er også startup investor Charlotte Aaby Schmidt, som mødes med moderator Lasso Chor og taler om, hvordan man gør banebrydende teknologi til en forretning.

Derudover er der indlæg om crowdfunding ved projektleder Rikke Nielsen fra IDA Crowdfunding. Hun suppleres af Steen Kramer Jensen fra Peoples Portable Power, der fortæller om de erfaringer virksomheden har gjort sig med crowdfunding.

IDAs ”Technomania” foregår i hal F den 6. og 7. oktober

Du kan tilmelde dig Technomania her.

Pressefotos og pressemateriale i øvrigt kan downloades på: Presse Technomania | IDA

Pressekontakt i Ingeniørforeningen, IDA: Ole Haun, mobil: 22 15 46 16 mail: oha@ida.dk