Nordcad Systems A/S

Integration af Capture og PSpice til analog og mixed analog/digital simulering

OrCAD Capture har været under noget af en tidsrejse siden omkring 1990’erne. Den rejse har Nordcads tekniske chef, Ole Ejlersen, skrevet lidt om.

Integration af Capture og PSpice til analog og mixed analog/digital simulering kom som et naturligt skridt efter sammenlægningen mellem MicroSim og OrCAD. Microsim PSpice er det mest anvendte værktøj til simulering og analyse af analog elektronik og OrCAD Capture det mest anvendte værktøj til diagramtegning, så det var logisk at integrere de 2 værktøjer.

Integrationen mellem værktøjerne gør at strømme, spændinger og effektafsættelser vises direkte på diagrammet samtidig med at oscilloskop visningen opdateres samtidig med at proberne på signalerne flyttes rundt på diagrammet. Derudover er er mulighederne med PSpice siden blevet udvidet således at det næsten kun er fantasien der sætter grænsen for hvad der kan simuleres på.

Senest viste vi på vores 2016 workshop co-simulering mellem PSpice og hardware vha. system simulering med c-kode. Selvom denne artikel omhandler Capture så har også PSpice gennemgået en revolution de seneste år og har nu også integration til Matlab/Simulink samt mulighed for at kigge tæt på om komponenternes forskellige specs belastes for hårdt.

Læs hele historien her

Del 1 kan du finde lige her

Capture jubilæumstilbud