Evolutionen inden for industrimultistik

Modulære systemer, færre varianter, hurtigere montage

Industrimultistik til industrielle applikationer fås i en overvældende mængde af varianter. Mangfoldigheden af forskellige poltilslutningsmønstre med samme antal positioner og samme kabeldiameter, som kan monteres i mange forskellige huse, kan ikke udelukkende tilskrives applikationskrav – det store udvalg af varianter er resultatet af evolutionshistorie inden for industrimultistik.

Hvordan det hele startede…

Det første rektangulære stik til industrielle applikationer blev udviklet på et tidspunkt, hvor standardisering og normer ikke var store temaer endnu. Fra de første modeller er udvalget vokset nærmest ude af kontrol med forskellige antal positioner, ledertværsnit og geometrier på grund af nye kundekrav. I flere årtier fandtes der kun få leverandører af sådanne stik, så konkurrencen i markedet var primært fokuseret på priser og leveringstider.

Det er kun gennem de seneste 10 år, at der har været det nødvendige pres for innovation, og nye producenter er kommet på markedet og har sat spørgsmålstegn ved de eksisterende tekniske betingelser. Sådan en konkurrencesituation kan skabe store fremskridt i udviklingen, som brugerne kan drage fordel af på mange forskellige måder. De mange nye produkter, der hvert år lanceres af producenter af industrimultistik fokuserer ofte på de nye udfordringer, som maskinbyggere og systemproducenter står overfor ved at anvende eksisterende polstikmønstre som grundlag. Disse nye produkter viser innovation og mere udvikling på grund af deres fleksible håndtering. Standardisering, et modulært system og hurtige tilslutningsteknologier gør alt sammen industrimultistik til pioneere for fremtidens smarte produktion, som ikke kun fokuserer på serieproduktion, men også på batch størrelser fra 1 stk.

 

Download hele artiklen

Læs mere om HEAVYCON på vores hjemmeside