Eaton rykker ind i lademarkedet: Hurtigladere til elbilister og virksomheders p-pladser

Elbiler suser afsted på de danske veje, og nu melder power management-virksomheden Eaton sig ind på markedet for DC-ladere med en ny hurtiglader til både private og virksomheder.

En stigning i antallet af elbiler på de danske veje er afgørende for at fremme den grønne energiomstilling. For at imødekomme regeringens målsætning om en million elbiler inden 2030 er det dog nødvendigt med en betydelig udvidelse af antallet af effektive ladere.

Derfor introducerer Eaton nu en ny DC-lader i serien Green Motion til det danske marked. Green Motion DC 22 har en kapacitet på 22 kW og er designet til at hjælpe virksomheder i overgangen mod en fuldt ud eldrevet bilpark.

”Mange elbilsejere efterspørger i dag ladere på arbejdspladsen. Vores nye DC-lader er skræddersyet til ejere af kommercielle og industrielle bygninger, især virksomheder med store elbilsflåder eller arbejdspladser, der ønsker at tilbyde opladning med et højt effektivitetsniveau til deres medarbejdere,” siger Tone Øen, der er Field Product Manager hos Eaton.

Lave driftsomkostninger og fokus på sikkerhed
Med Green Motion DC 22 har Eaton udviklet en hurtiglader, der er et oplagt valg til hurtig, sikker og omkostningseffektiv opladning af flere biler samtidigt. Den egner sig derfor perfekt til offentlige opladningssteder som fx indkøbscentre, kommercielle ladestationer, parkeringskældre og kontorbygninger.

Med en effektivitet på op til 96 procent og minimalt strømforbrug i standby-tilstand reducerer den nye Green Motion DC 22-lader de samlede driftsomkostninger. Eksisterende AC-ladeinfrastruktur kan nemt udvides med DC-hurtigladere og frigøre et indtjeningspotentiale i en multilader-opsætning.

Desuden har Eaton sørget for, at sikkerheden er i top med sabotageovervågning, galvanisk adskillelse og avanceret cybersikkerhedsteknologi for at beskytte virksomheder mod angreb.

God brugeroplevelse og lydløs i brug
Den nye DC 22-lader er designet med fokus på brugervenlighed, og dens kompakte design passer til både carporte og virksomheders parkeringspladser. Den er udstyret med store, brugervenlige touch-displays og er let at tilslutte via enten CCS-stik eller valgfrit CHAdeMO-stik, hvilket gør laderen velegnet til både indendørs og udendørs brug.

Derudover skal virksomhedsejere eller elbilister hverken bekymre sig om en brummende eller overophedet lader. DC-modellen er stort set lydløs i brug og forbliver kølig under opladning, hvilket øger sikkerheden og sikrer pålidelig opladning.Øverst på formularen

Overblik af opladeren i realtid
Eatons nye Green Motion DC 22-lader er allerede tilgængelig på det danske marked. Den er ideel til vægmontering, men fås også som fritstående ladestander.