I Danmark kender vi alle Møn Print, som de seneste års tid er blevet drevet med fyndig og munter hånd af Jan Husen og Tina Pedersen – nok bedre end franske Icape i hvert fald. Møn Print har over årene udviklet sig fra egen produktion til forhandling i af print fra primært lavtlønsregionerne i erkendelsen af, at print er lette at definere og transportere – ligesom det er forholdsmæssigt nemt at kvalitetssikre produkterne. Møn Print har længe været en rigtig god butik, men med al for megen travlhed og en tendens til, at det primært har været mindre kunder, virksomheden har kunnet servicere.

– Vi har været rigtigt stærke til at servicere markedet for prototyper og småserier, men vi er ikke rigtig kommet ind på tavlen, når det har drejet sig om volumenproduktion, og sandt at sige har det så heller ikke været vores spidskompetence. Derfor er det et stort plus, at vi nu er kommet ind under Icape-paraplyen. Det børsnoterede selskab har købt Møn Print, hvor Tina Pedersen og jeg fortsætter, men nu med en langt bedre mulighed for at kunne betjene alle kundesegmenter – også volumenkunderne. Det er en oplagt vej for os til at følge vores kunder i takt med, at deres styktal vokser, fortæller Jan Husen fra Møn Print.
Vi løb på Jan Husen og Tina Pedersen – og Icapes CEO, Cyril Calvignac – under E-22 messen, hvor vi havde lejlighed til at høre nærmere om, hvad Icapes bevæggrund for at købe Møn Print har været. Icape er nok for mange danskere et ubeskrevet blad, men det er en virksomhed af et betydelig størrelse med kontorer i Frankrig lige uden for Paris, i USA og i Kina. Frem til 2020 havde den franske virksomhed kun generisk vækst, men under covid-19 lockdown-perioden skiftede virksomheden spor til en opkøbsstrategi, som på kun to har givet flere hundrede medarbejdere, en omsætning i 2021 på 169 millioner euro og i alt 29 datterselskaber – herunder Møn Print.
– Vores strategi handler om at klæde mindre printleverandører bedst muligt på til at kunne levere flest mulige slags – og mængder – print til deres respektive, lokale markeder. Vi har i Kina et stort kontor, der sørger for både sourcing af de bedste print og kvalitetssikring af samme, så de mindre virksomheder nu har support fra en hel organisation af folk, der har erfaring med indkøb af asiatisk fremstillede print. Samtidigt slipper de mindre datterselskaber for selv at tage turen flere gange årligt til Asien. For Møn Print giver den en fin mulighed for at give volumenkunderne de samme fine ydelser, som småseriekunderne får, men nu under en børsnoteret, international koncern, siger Cyril Calvignac.
For Møn Prints kunder ændrer overtagelsen ikke på noget. De får den fine og dybe service, Møn Print hele tiden har stået for. Eneste ændring er måske, at vi nu har set Jan Husen i et jakkesæt – og det er vel også en oplevelse i sig selv?
RSH, E-22, Odense