Repræsentanter fra Microsoft og D-mærket hører til de mange indlægsholdere på Automatik 2024, der har i alt 36 fremsynede indlæg på programmet. Messen finder sted i Brøndby Hallen 10.-12. september.
Foruden flere end 130 udstillere byder Automatik-messen i år på et omfattende og højaktuelt konferenceprogram bestående af 36 indlæg ved eksperter fra alskens forskellige hjørner af industrien. Blandt de mange indlægsholdere finder man Rasmus Knappe, CTO, Microsoft Denmark, der taler under overskriften ”Udnyt AI-innovation i automatisering” og blandt andet beskæftiger sig med, hvad AI-udviklingen har og får af betydning for fabriks- og produktionslinjer.
– AI-innovation er et vigtigt element inden for industriel automatisering og procesautomatisering af flere grunde – teknologien gør det lettere at overskue ellers maskinelt uhyre komplekse processer, den forsyner virksomheden med råd og anbefalinger, og den er med til at sikre, at tværfaglighed håndteres bedre. AI gør det ganske enkelt nemmere for mennesker at træffe de bedste beslutninger, konstaterer Rasmus Knappe.
Rasmus Knappe påpeger yderligere, at man foruden de AI-baserede chatbots, der bygger på hastigt ekspanderende sprogmodeller med tiltagende udtrykskraft, er nået langt med udviklingen af multimodal AI. Denne teknologi arbejder med både lyd, billede og video og besidder såvel matematiske som fysiske færdigheder – den kan bygges ind i kameraer, overvåge produktionslinjer og indgå i en konstruktiv dialog med det samlede system.
Microsofts indlæg rummer konkrete cases, der er med til at illustrere, hvordan man kan optimere sin virksomhed og strømline sine processer.
D-mærket og cybersikkerhed
Foruden Rasmus Knappe taler blandt mange andre også Majken Prip, chefkonsulent, D-mærket, på Automatik 2024. Under overskriften ”NIS2: Kom i gang med D-mærket” går hun blandt andet i dybden med netop de nye NIS2-krav. Mikael Jensen, direktør, D-mærket, siger om indlægget:
– I indlægget stiller vi skarpt på, hvilke krav NIS2 stiller til cybersikkerhed – for eksempel den praktiske betydning af kravene for organisationen, ledelsen og medarbejderne. Samtidig giver vi en introduktion til, hvordan D-mærket og dets selvevalueringsværktøj kan hjælpe virksomhederne i gang med at højne IT-sikkerheden og efterleve minimumskravene i direktivet.
Mikael Jensen fremhæver, at mens Danmark hører til de mest digitaliserede samfund, så følger sikkerheden ikke altid trop, hvorfor det i hans optik er nødvendigt at hæve det sikkerhedsmæssige bundniveau på tværs af samfundet – særligt hos de små og mellemstore virksomheder, der ifølge direktøren kan profitere af den overskuelighed, som D-mærket tilbyder.
I løbet af D-mærkets indlæg indtager også Peter Larsen, administrerende direktør i den DTU-baserede startup Phlit, scenen og giver en førstehåndsberetning om processen henimod at blive D-mærket – en beretning i øjenhøjde om arbejdet i praksis og forretningsværdien af det.
Automatik 2024 finder sted i Brøndby Hallen 10.-12. september og arrangeres af MCH A/S i samarbejde med Bitva, DIRA og Veltek. Messen beskæftiger sig med industriel automation, elteknisk automation, motion og drives, transmissionsteknik, procesautomation, hydraulik og pneumatik, robotteknologi og industriel IT, AI og cybersecurity.
Læs mere på http://www.automatikmesse.dk