FPGA World Conference beviser gang på gang sin styrke på det danske marked. FPGA’erne er ikke sådan lige at slippe af med – heldigvis – og med udviklingen inden for applikationer i edgen kombineret med FPGA’ernes robuste og efterhånden energieffektive form, står de logiske kredsløb stærkere end nogensinde før FPGA World Conference fortsætter i sin fine form på dansk grund. Som tidligere år lægger DTU’s bygning 372 hus til konferencen, 14. september. Man skal nok være hurtig til at melde sig til, da pladsen er begrænset, og da eventen i moderlandet, Sverige, flere gange har måttet melde ”udsolgt”.

Interessen for FPGA’erne skyldes efter al sandsynlighed, at det på mange måder er oplagte komponenter til såvel udvikling af som brug i mindre, autonome systemer til IoT og industri 4.0, hvor FPGA’erne i mange tilfælde udgør en bedre løsning end de lidt simplere mikrocontrollere. Det gælder ikke mindst i de tilfælde, hvor der er AI-applikationer involveret. De grafisk/optisk rettede sensorapplikationer i IoT-systemernes front-ends er spændende – ikke mindst, når systemerne vokser til niveauer, hvor de skal udføre dybe neurale netværksopgaver som eksempelvis trafik- og skiltegenkendelse i de kommende selvkørende biler.
Det er meningen, at der skal være plads til alle – også de lokale indslag – på FPGA World Conference, og derfor er arrangementet udført på et meget lavpraktisk niveau med en udtalt brug af sponsorer herunder DTU og aktuel elektronik. Man kan derfor også selv deltage med sit eller sine tekniske indlæg. Blandt de mest interessante keynotes er nogle af branchens skarpeste folk fra blandt andet Xilinx og Intel – og blandt temaerne vil være, hvordan man realiserer 20Tflops i en front-end med et effekttræk på under 10 watt – og dermed uden af belaste clouden med hundredevis af watt.
Paneldiskussiorne plejer at være særdeles festlige, da deltagerne typisk taler meget frit fra leveren, og på den måde bliver der lukket op for nogle af de faglige hemmeligheder, der ellers normalt er under lås og slå. Hovedforedragene er som angivet brugen af FPGA’er i henholdsvis missionskritiske applikationer og automatiske testsystemer, som med afsæt i FPGA’er skal give en kontinuert integration. AI vil være et bærende emne, og det trækker fænomenerne omkring debugging af store komplekse strukturer med sig.
Arrangementet er traditionelt gratis for de besøgende, og der er angiveligt også en let frokost og kaff’ og kaw’ i løbet af dagen. Man skal blot registrere sig på http://www.fpgaworld.com