EERAM hukommelsesløsninger reducerer hukommelsesomkostninger og bevarer data ved strømafbrud

December 2019

MC1481dk

EERAM hukommelsesløsninger reducerer hukommelsesomkostninger og bevarer data ved strømafbrud

Nøglepunkter:

  • Højdensitets SPI EERAM’er op til 1 Mb til opgave datalogging applikationer
  • SRAM indholdet bevares under strømafbrud uden eksternt batteri
  • Automatisk overførsel af SRAM data til ikke flygtig lagring når strømafbrydelse detekteres
  • Reduceret prisniveau i forhold til lav densitets NVRAM og FRAM løsninger

 

Microchip annoncerer en ny familie af Serial Peripheral Interface (SPI) EERAM hukommelsesprodukter, der tilbyder systemudviklere kostbesparelser på op til 25 procent i forhold til nuværende serielle Non-Volatile RAM (NVRAM) alternativer. Familien introducerer fire pålidelige SPI densiteter til Microchips EERAM portefølje, fra 64 Kb til 1 Mb.

Applikationer fra smart målere til produktionslinjer der kræver repetitiv opgave datalogging, skal automatisk kunne gendanne indhold hvis strømmen afbrydes under processen. Nuværende lav densitets (64 Kb to 1Mb) NVRAM løsninger der bruges til denne type data logs, er typisk den del af slutproduktet der har den højeste pris per hukommelsesbit.

EERAM er en selvstændig ikke flygtig RAM hukommelse, der anvender de samme SPI og I2C protokoller som seriel SRAM, så enheder kan bevare SRAM indhold under strømafbrud uden eksternt batteri. Alle ikke flygtige dele af komponenten er reelt usynlige for brugeren. Når komponenten detekterer et strømafbrud, overfører den automatisk SRAM data til ikke flygtig lagring, og flytter det tilbage når der igen er strøm på komponenten. I produktionslinjer håndterer stationer f.eks. op til flere millioner opgaver henover deres levetid, og tabt data under en opgave kan kræve gennemgang eller kassering af enheder. EERAM’er lagrer automatisk SRAM indhold i disse omgivelser, så produktionslinjen kan genoptages præcis hvor opgaven blev afbrudt.

Den primære grund til at EERAM fås til en lavere pris er anvendelsen af standard CMOS (Complementary Metal-oxide Semiconductor) og Flash processer. Da dette er de største og mest anvendte processer, tilbyder de markedets bedste pålidelighed og laveste pris.

Alternative løsninger såsom Ferroelectric RAM (FRAM) anvender en specialiseret proces, hvilket resulterer i meget højere priser og ustabil langtids forsyning. Den nye EERAM familie leveres med Microchips kundedrevne forældelsespolitik, der sikrer kunderne tilgængelighed så længe de har behov for det.

Følgende komponenter fås i produktionsvolumen i 8 pin SOIC, SOIJ og DFN pakninger.

  • 48L640: 64 Kb SPI
  • 48L256: 256 Kb SPI
  • 48L512: 512 Kb SPI
  • 48LM01: 1 Mb SPI

Yderligere information kan findes på: Serial Peripheral Interface (SPI) EERAM hukommelsesprodukter

 MC1481dk