hi Tech and Industry Scandinavia

Dansk Industri og Fremstillingsindustrien bliver hovedsponsor til hi Award

hi Sustainable Development Award tager udgangspunkt i FN’s 17 mål for bæredygtig udvikling og uddeles på hi Tech & Industry Scandinavia 5.-7. oktober 2021 i MCH Messecenter Herning.

Photo: Lars Møller

Vi skal tænkte grøn omstilling, og vi skal tænke bæredygtigt. Det er idéen bag hi Sustainable Development Award. Prisen tager udgangspunkt i FN’s 17 mål om bæredygtig udvikling og blev første gang uddelt på hi-messen i 2019 for at hædre de flere end 700 udstillere på messen og hylde deres bidrag til en bedre verden. I år har Dansk Industri og Fremstillingsindustrien valgt at bakke op om prisen ved at sponsere awarden og de 50.000 kr., som vinderen modtager.

Det vækker glæde hos hi-messens projektchef, Mona Jakobsen:

– Idéen bag hi Award er at sætte fokus på FN’s 17 verdensmål ved at sætte fokus på de virksomheder, der gør en særlig indsats for at integrere bæredygtig udvikling. Vi håber, at prisen kan være med til at sætte yderligere fokus på grøn omstilling i branchen, og derfor glæder det os meget, at vi har fået Dansk Industri og Fremstillingsindustrien til at bakke op om prisen, siger Mona Jakobsen.

hi Sustainable Development Award uddeles i forbindelse med Ingeniørforeningen IDA’s åbning af eventområdet TECHNOMANIA på hi Tech & Industry Scandinavia onsdag 6. oktober 2021. Vinderen udpeges af en fagjury bestående af Thomas Damkjær Petersen (formand for Ingeniørforeningen, IDA), Jacob Kjeldsen (chef for Fremstillingsindustrien, DI), Malene Thiele (head of CSR and SDGs, Dansk Erhverv), Søren-Peter Johansen (faglig leder, Teknologisk Institut og DIRA Dansk Robotforening), Eva Harpøth-Skjoldborg (redaktør, CSR.dk), Line Gry Knudsen (rådgiver og ejer af LEARN Consulting) samt Nette Kirkegaard (ejer af Rethink Consultancy).

Indstillingerne til hi Award er allerede åbnet og kan søges frem til 9. juni kl. 12 via http://www.hi-industri.dk.

Fremstillingsindustrien på hi
Hos Dansk Industri og Fremstillingsindustrien ser man frem til at være en del af hi-messen. Sidstnævnte ser i særdeleshed frem til at tage endnu større del i messen, end de plejer:

– For os er hi-messen en attraktiv platform, da det er her, at branchen er samlet for at sætte fokus på vigtige temaer, der optager os alle i branchen. Vigtigt er det også, at vi på messen møder mange af vores medlemmer, idet de både er udstillere og besøgende på messen. Vi ser frem til den personlige dialog, til at mødes ansigt til ansigt med branchen, netværke med kolleger og hente ny viden. Desuden glæder vi os til at deltage i de mange partnerskaber, som hi-messen giver mulighed for at indgå i, fortæller Jacob Kjeldsen, chef for Fremstillingsindustrien, og uddyber:

– Foruden vores sponsorat af hi Award har vi også indgået et samarbejde med Ingeniørforeningen IDA om et partnerskab på TECHNOMANIA-udstillingen. Her har vi for det første en stand, og derudover vil vi i tæt samarbejde med DIRA Dansk Robotforening og MADE stille skarpt på bæredygtighed, digitalisering og automation.

– Yderligere glæder vi os til at være med til at afvikle Eksportkonferencen, der afholdes på hi-messens åbningsdag 5. oktober 2021. Her vil fokus være på eksport til Tyskland. Åbningen af eksportkonferencen foretages af Lykke Friis, direktør for Tænketanken Europa, mens der vil være indlæg fra blandt andre Det Tyske Handelskammer, Dansk Industris tyske kontor og Beckhoff Automation.

– Til sidst skal det nævnes at DI også støtter op omkring Danish Export Associations fællesstand, hvor virksomhederne med fordel kan udstille. Vi satser stort i år, og vi glæder os til at mødes på hi-messen, siger Jacob Kjeldsen.

hi Tech & Industry Scandinavia gennemføres 5.-7. oktober 2021. Messen arrangeres i tæt samarbejde med førende brancheforeninger og partnere og i tæt dialog med de mange udstillere.

Om hi Award 2021
Hi Sustainable Development Award overrækkes 6. oktober 2021 i forbindelse med åbningen af TECHNOMANIA på hi Tech & Industry Scandinavia.

Indstillinger foregår via http://www.hi-industri.dk. Deadline er 9. juni kl. 12.00.

Finalister offentliggøres 26. august ved hi-messens Presse Kick-off hos Ingeniørforeningen IDA.

Årets jury er:
• Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA
• Jacob Kjeldsen, chef for Fremstillingsindustrien, DI
• Malene Thiele, head of CSR and SDGs, Dansk Erhverv
• Søren-Peter Johansen, faglig leder Teknologisk, Institut og DIRA Dansk Robotforening
• Eva Harpøth-Skjoldborg, redaktør CSR.dk
• Line Gry Knudsen, rådgiver og ejer hos LEARN Consulting
• Nette Kirkegaard, ejer af Rethink Consultancy
• Læs mere på http://www.hi-industri.dk/aktiviteter/hi-award

FN’s 17 verdensmål
1. Afskaf fattigdom
2. Stop sult
3. Sundhed og trivsel
4. Kvalitetsuddannelse
5. Ligestilling mellem kønnene
6. Rent vand og sanitet
7. Bæredygtig energi
8. Anstændige jobs og økonomisk vækst
9. Industri, innovation og infrastruktur
10. Mindre ulighed
11. Bæredygtige byer og lokalsamfund
12. Ansvarligt forbrug og produktion
13. Klimaindsats
14. Livet i havet
15. Livet på land
16. Fred, retfærdighed og stærke institutioner
17. Partnerskab for forhandling

Foto fra hi-messen 2019 af MCH/Lars Møller.