RS Components A/S

RS Components styrker IoT-fokuseret prototypefremstilling med xChips fra XinaBox

August 2018 RS Components (RS) tilføjer flere enheder til at fremstille prototyper og udvide funktionaliteten af populære single-board computere som f.eks. Raspberry Pi og BeagleBone med XinaBox xChip-hardwaremoduler.

xChip-konceptet gør en lang række elektroniske funktioner tilgængelige i et standardiseret modulært format. De kan monteres i en hvilken som helst rækkefølge for at bygge elektroniske enheder hurtigt og nemt. Der kræves ingen lodning eller udviklingskort. Brugerne kan begynde kodningen inden for få minutter uden forudgående viden om elektronik, da der ikke er behov for at designe og udføre fejlfinding på hardware. xChips fungerer i alle populære programmeringsmiljøer.

RS lagerfører et konstant voksende udvalg af xChip-kerner herunder ESP8266, ESP32, ATSAMD21/Cortex M0+ og ATmega328P samt SHA-256 med kryptografisk acceleration. Samt LoRaWAN-kommunikation, bevægelsesregistrering, og VOC-teknologi (Volatile Organic Compounds) til miljø-/vejrregistrering, som forbedrer mulighederne for at udvikle Internet of Things (IoT) og andre projekter.

Hele udvalget af xChip-moduler fra XinaBox omfatter processorkort og en række kort med funktioner, herunder Wi-Fi og Bluetooth, OLED-displays, kapacitiv berøringsfølsomhed, nærhedsregistrering, temperaturregistrering, universelle digitale og analoge indgangsmoduler og meget andet. Derudover kan brugerne drage fordel af adskillige offentliggjorte projekter, der er tilgængelige online for at hjælpe med læring eller kickstarte udviklingen af nye produkter.

xChip-Bridge enheder kan tilsluttes Raspberry Pi og Raspberry Pi Zero, BeagleBone Black, Minnowboard, 96-kort og Micro:Bit. Det giver udviklere, “makers” og undervisere mulighed for at bruge deres foretrukne single-board computer til hurtig prototypefremstilling, træning eller bare til at lære at kode.

En avanceret USB-programmeringsinterface, der understøtter Arduino IDE- og Raspberry Pi-programmeringsinterfaces, er også tilgængelig.

Udover at understøtte prototypefremstilling og læringsaktiviteter er XinaBox xChip-moduler robuste og økonomiske til brug i skalerede betatests. De kan også reducere udviklingstid og produkttilpasning, når de bruges som den endelige hardware i små projekter.