RS Components A/S

RS Components introducerer branchens første IIoT sensor-udviklingssæt fra HARTING

August 2018 RS Components (RS) har lanceret et IIoT-udviklingssæt (Industrial Internet of Things) til edge-computeren HARTING MICA (Modular Industry Computing Architecture).

IIoT-sættet til HARTING MICA CISS (Connected Industrial Sensor Solution) er et enkelt plug-and-play-system, som muliggør hurtig digital tilstandsovervågning af flere sensorinput fra maskiner. Dette er det første plug-and-play IIoT-udviklingssæt med IP54-beskyttelse, hvilket gør det velegnet til brug i fabriksautomatisering samt til fremstilling af prototyper og evaluering.

Tilstandsovervågning ved hjælp af fysiske målinger såsom temperatur og vibration er en effektiv metode til at overvåge og forbedre driften af maskiner og anlæg. Ændringer i maskinens adfærd kan identificeres hurtigt, og der kan tages passende forholdsregler. Men det kan være dyrt at integrere overvågningsudstyr i eksisterende industrielle systemer.

IIoT-sættet til MICA CISS – fra Harting Technology Group og Bosch Connected Devices and Solutions – integrerer en Bosch CISS-multisensorenhed med en MICA-edge-computer. Det kræver kun få, enkle trin for at få gang i softwaren, så sensordata indsamles næsten øjeblikkeligt.

Den kompakte, IP54-klassificerede CISS-sensorenhed kan fastgøres på alle typer overflader og kan måle op til otte fysiske parametre: temperatur, luftfugtighed, vibrationer, ændret position, tryk, lys, magnetfelt og akustik. Den robuste, IP67-klassificerede MICA-computer kan installeres lige ved siden af maskiner uden behov for et styreskab. MICA er forbundet med sensorenheden og lokale netværk via standard industrikonnektorer.

Sensordata vises i MQTT-format via det integrerede, browserbaserede Node-Red-dashboard. Data kan analyseres og gemmes i et hvilket som helst IT-system eller hvilken som helst IoT-platform. En Microsoft Azure Cloud-gateway er forudinstalleret og konfigureret ved hjælp af Node-Red.

RS tilbyder flere metoder til at forsyne MICA CISS-IIoT-sættet med strøm. Med adgang til en bordstrømforsyning bruges en enkel M8 A-kodet ledning. Uden bordstrømforsyning bruges en PoE-strømforsyning (Power-over-Ethernet) (multiregion-kompatibel) og et RJ45-ethernet-kabel. Med en 48 V-strømkilde kan der bruges en DC/DC PoE-aktiveret industriel hub.

Automatikmessen i Brøndby d. 11.-13. september kan du opleve mulighederne i IIoT-udviklingssættet på RS Components’ stand nr. B1574.