RS Components A/S

RS Components’ aftale med Zerynth styrker IoT-udvikling på DesignSpark

August 2018 RS Components (RS) har indgået en samarbejdsaftale med Zerynth, en innovativ opstartsvirksomhed, der udvikler middleware til Internet of Things-projekter. Kernen i aftalen er, at Zerynth IoT-udviklingsmiljøet er tilgængeligt via det tekniske DesignSpark-community, hvilket gør det nemmere for kunder at downloade værktøjerne.

Zerynth har udviklet en effektiv softwarepakke, der gør det muligt at programmere de meget populære 32-bit mikrokontrollere og deres forbindelse til cloud-infrastrukturer. Det bliver derfor hurtigere, at anvende teknologi, der understøtter IoT. Pakken er et gratis udviklingsmiljø, der kan fungere på flere platforme, og som kører på Windows-, Linux- og Mac OS X-baserede computere.

Pakken indeholder en compiler, debugger og en avanceret kodeeditor samt vejledninger og eksempler. Det er muligt at bruge enten programmeringssproget Python eller en hybrid udgave af C/Python. Udviklere kan begynde at programmere, når de har installeret Zerynth VM’er (virtuelle maskiner) på en af de mange understøttede mikrokontrollere og har tilsluttet dem til en cloud-tjeneste.

Zerynth Studio-pakken kan downloades fra DesignSpark. DesignSpark tilbyder en række gratis softwareværktøjer og et væld af ressourcer og oplysninger som hjælper udviklere med deres projekter og hurtigt tage dem fra koncept til prototype.

“Vores mission er at hjælpe med at fremskynde projekter og udvikling til IoT, ved at reducere kompleksiteten og fjerne hindringerne for udvikleres adgang til det,” siger Gabriele Montelisciani, CEO hos Zerynth. “Dette koncept passer perfekt sammen med RS’s DesignSpark-engagement i maker- og udviklingscommunities. Så vi er glade for at indgå i et samarbejde med en førende aktør i branchen og dermed optimere eksponeringen af Zerynth og vores innovative IoT-programmeringsteknologier.”

“Denne aftale repræsenterer et afgørende skridt i udviklingen af vores samarbejdsmodel og udvidelsen af RS’s strategi for IoT,” siger Richard Curtin, Vice President of Strategic Alliances hos RS. “Det er den første globale IoT-baserede kommercielle SaaS[i]-aftale for RS og Electrocomponents plc og er et godt eksempel på vores engagement i innovation og i at tilbyde vores kunder førsteklasses produkter, teknologier og løsninger. Zerynth-softwaren er hurtigt ved at blive “Android” for embedded IoT-applikationer og er en vigtig tilføjelse til DesignSpark-programpakken med design- og udviklingsværktøjer til udviklere.”

[i] Software som en service